• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Anlayan: "Fatsa’da Daha Güçlü Bir Fakülte İstiyoruz"

Anlayan: "Fatsa’da Daha Güçlü Bir Fakülte İstiyoruz"
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Birinci önceliğimiz Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'ni yeni bölümlerle destekleyerek hayata geçirmek ve güçlendirmek,...

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Birinci önceliğimiz Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'ni yeni bölümlerle destekleyerek hayata geçirmek ve güçlendirmek, ikinci aşamada alt yapısı hazırlanarak yeni bir fakülteyi Fatsa'ya kazandırmak" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı ve Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımlarıyla Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'ne yeni açılacak bölümler ve ihtiyaç olan yeni bir fakülte açılması konusunda istişare toplantısı düzenlendi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Fatsa ilçemiz için çok önemli bir toplantıyı gerçekleştirdik. Fakültemiz için fakültemizi güçlendirmek adına Fatsa'mızdaki bütün sivil kuruluşlarımızla Büyükşehir Belediye Başkanımız başkanlığında önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda Fatsa'mıza mevcut fakültenin güçlendirilmesi daha güçlü bir fakülteyi hayata geçirebilmek adına ciddi istişareler yaptık. Fatsa'mızdaki mevcut Deniz Bilimleri Fakültesi 10 sene önce kurulmuş olup halen fazla öğrenci alamayan kan kaybeden bir yapı durumundaydı. Bu geçtiğimiz süreçte de mevcut iki tane bölüme öğrenci alan ama öğrenci sayısı çok yetersiz olan fakat 4 tane daha yeni bölümü açılan bir fakülte söz konusu. Bu yeni açılan 4 tane bölüm Denizcilik İşletmeleri yönetimi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Gemi Makineleri işletme Mühendisliği diye 4 tane daha yeni bölüm açıldı. Bunların Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği için öğretim görevlileri bulundu ve buraya öğrenci alınması için YÖK'e müracaat edildi, burası bu aşamada. Bir de gemi makineleri işletme mühendisliği kuruldu ama öğretim görevlisi bulunamıyor" diye konuştu.

"FATSA'DA YENİ BİR FAKÜLTE HAYATA GEÇECEK"

Mevcut Deniz Bilimleri Fakültesi'ne bu kurulan bölümleri açarak güçlendirmek önceliklerinin olacağını ifade eden Başkan Anlayan, "Alt yapısı tamamlanabildiği takdirde de yeni bir fakültede Fatsa'da hayata geçecek. O yüzden dünkü toplantının sonucunda iki aşamalı bir çözüm ortaya koyduk. Bunun öncelikli ve birinci aşaması mevcut Deniz Bilimleri Fakültesi'nde açılan 4 tane bölümü hayata geçirmek ki bunun üç tanesi şu anda YÖK'te öğrenci alma aşamasına gelmiş olup siyaseten bu işi takip edeceğiz. Buraya öğrenci alma aşamasına geçeceğiz. Dördüncüsünde de gerekli öğretim elemanları tamamlandığında hayata geçirmek olacak fakat rektör beyin ifade ettiği bu 4 tane bölümün hayata geçmesi için aynı zamanda da YÖK'ün aradığı bir teknik altyapı şartı var. Sadece öğretim görevlilerini bulmak yetmiyor bunlar çünkü teknik konular olduğu için mühendislik ve özellikle gemi inşaatı konusunda teknik bölümler olduğu için teknik olarak da eleman olarak da malzeme olarak da desteklemesi gerekiyor. Rektörümüz bunun için 1 trilyonluk maliyetten bahsetti. Bu maliyetler karşılanırsa bu 4 bölüm hayata geçtiğinde Deniz Bilimleri Fakültesi daha güçlü bir şekilde daha yüksek öğrenci sayısı ile Fatsa ilçemize bir artı değer katacak ve burada gerçekten bir fakülte olduğunu biz göreceğiz" şeklinde konuştu.

Anlayan şöyle devam etti: "Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı "eğer bu bölümler bu şekilde hayata geçecek ise bu maliyetin yarısını ben karşı karşılıyorum" diye söz verdi. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz beye gerçekten Fatsa adına çok teşekkür ediyorum. Sonuçta Fatsa'da birlikte siyaset yapıyoruz, Fatsa'ya birlikte hizmet ediyoruz. Bu da gerçekten bunun karşılığını göstermiş oldu. Bu maliyetin yarısını Büyükşehir Belediyemiz karşılama taahhüdünde bulundu. Ben de Fatsa Belediyesi olarak kalan paranın yarısını vermeyi taahhüt ettim, geri kalanı da sivil toplum kuruluşlarımız tarafından karşılanacağı hasıl oldu. Bu vesileyle 1 milyonu biz Fatsa olarak karşılamaya hazırız. Yeter ki bu bölümler açılsın, güçlü bir Deniz Bilimleri Fakültesi burada hayata geçsin. Biz bunun sözünü verdik. Rektör bey de sayın valimiz, milletvekillerimiz de bu işin siyaseten takibini yaparak idareten de takibini yaparak gayret sarf edeceğiz. Tabi burada en önemli şey Sayın Bakanımız Başbakan Yardımcımız Numan Bey'in desteğiyle bizim bu bölümleri açacağımız kanaati hasıl oldu. Fatsa olarak bu işin olması için elimizi taşın altına koyacağız bu neticelendiğinde Fatsa'da gerçekten daha güçlü bir Deniz Bilimleri Fakültesi hayata geçecek. Tabi ikinci olarak da Fatsa'da yeni bir fakülte kurulması da görüşüldü özellikle Mühendislik Fakültesi üzerinde talep söz konusu oldu. Ben de bunu destekliyorum ama bu ilk etapta yapılacak şey değildir. İlk etap mevcut fakülteye güçlendirmek olacak. Biz şimdi Fatsa olarak inşallah öncelikle Deniz Bilimleri Fakültesi'nin güçlenmesi için ciddi bir destek vereceğiz. İnşallah bununla beraber Fatsa'da yüzlerce öğrencinin belki de binlerce öğrencinin eğitim gördüğü fakülteyi hayata geçirmiş olacağız. Fatsa'mıza hayırlı olmasını diliyorum."

Anlayan: "Fatsa’da Daha Güçlü Bir Fakülte İstiyoruz"

Anlayan: "Fatsa’da Daha Güçlü Bir Fakülte İstiyoruz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim