• BIST 9530.47
  • Altın 2473.328
  • Dolar 32.5179
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Ankara’daki Saldırıda Ölenler Anıldı

Ankara’daki Saldırıda Ölenler Anıldı
Ankara'da 10 Ekim 2015'te meydana gelen bombalı terör saldırısında ölenler, Eskişehir'de Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından anıldı.

Ankara'da 10 Ekim 2015'te meydana gelen bombalı terör saldırısında ölenler, Eskişehir'de Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından anıldı.

Eskişehir'de yaklaşık 50 kişi, saldırının 4'ncü ayında Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde toplandı. Ellerinde, "Ankara katliamını unutmadık! Unutturmayacağız", "Katili tanıyoruz, katliamların hesabını soracağız" yazılı pankartla sloganlar atan grup daha sonra basın açıklaması yaptı. Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan Emek Partisi (EMEP) Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öge, yaşanan sürece rağmen barış ve özgürlük demekten vazgeçmeyeceklerini kaydetti. Öge, "Ankara katliamında hayatını kaybedenlerin aileleri, katliamın sorumlularının bulunması için bir dernek kurdular. Bu katliamın faillerini açığa çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirttiler. Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak bizler de bu katliamı yapanların peşinde olacağız. Barış isteyenlerin, siyasal iktidar temsilcileri tarafından hain, terörist, casus ilan edildiği bu ülkede bizler, "İnadına barış, demokrasi, özgürlük ve kardeşlik" demeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ACİZLİK YAPMAYACAĞIZ, KORKUP SAKLANMAYACAĞIZ"

Ankara'da gerçekleşecek mitinge giderken bir öğretmenin kızına attığı mesajı hatırlatan Öge, bu mesajın kendilerine güç vereceğini vurgulayarak, "Ankara katliamında kaybettiğimiz sevgili öğretmenimiz Hakan Dursun Akalın'ın, Ankara'da mitinge giderken kızına attığı son mesaj bizlere daha fazla mücadele azmi verecek. Öğretmenimiz, mesajında, "Gel demekle gelmiyor. Umut edip beklemek acizlere göre. Kaçıp saklanacak vakit değil. Sevgi emek ister ya, emek ve huzur için de emek. Ankara'daymış barışı alıp getirmek gerek. Ben gidiyorum kalanlara selam olsun. Getirebilirsem barışı kızıma sefa olsun" diye belirtmişti. Biz de acizlik yapmayacağız, korkup saklanmayacağız. Bedel ödemek gerekiyorsa, bedel ödeyerek bu ülkeye barışı, özgürlüğü, adaleti, demokrasiyi ve kardeşliği mutlaka getireceğiz. Bu katliamı yapanları bağımsız yargı önüne çıkarıncaya ve hak ettikleri cezaları alıncaya kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Grup açıklamanın ardından, Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza attığı için haklarında soruşturma açılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) görev yapan 4 akademisyenin, yarın yapacakları savunma sırasında yanlarında olacaklarını belirterek eylemi sonlandırdı.

Ankara’daki Saldırıda Ölenler Anıldı

Ankara’daki Saldırıda Ölenler Anıldı

Ankara’daki Saldırıda Ölenler Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim