• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Ankara’da hırsızlık zanlıları 1 saatte 4 iş yerine girdi

Ankara’da hırsızlık zanlıları 1 saatte 4 iş yerine girdi
Başkentte, hırsızlık zanlıları yaklaşık 1 saat içinde 4 iş yerine girdi.

Başkentte, hırsızlık zanlıları yaklaşık 1 saat içinde 4 iş yerine girdi. Bir iş yerindeki soygun, girişimde kalırken diğer 3 iş yerinde ise nakit para ve sigara çalındı. İlk incelemelerde, 4 iş yerine de aynı şahısların girdiği belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, ilk olay saat 01.30 sıralarında Çankaya, İşçi Blokları Mahallesi'nde yaşandı. Sokak üzerindeki bir markete otomobille gelen maskeli zanlılar depo kısmının kapısını kırdı. Ardından marketin diğer tarafını yoklayan zanlılar otomobille olay yerinden uzaklaştı. Aynı saatlerde Ceyhun Atıf Kansu Caddesi üzerindeki bir giyim mağazasından soygun ihbarı geldi. Olay yerinde giden polis ekipleri mağazasının cam kapısının kırıldığını tespit etti. Mağazadan 500 lira civarında nakit para çalındığı ifade edildi.

Çok kısa süre sonra ise Akpınar Mahallesi'ndeki bir markete hırsızlık zanlıları girdi. Otomobille markete gelen zanlılar otomatik kepengi yerinden söküp içeri girdi. Yazarkasadan nakit para alan zanlılar, raflardaki sigaraları da alışveriş arabasıyla otomobillerine götürdü. Olay yerine gelen polis ekipleri markette incelemelerde bulundu. Markette 8 bin lira civarında zararın olduğu belirlendi.

Bu sırada, hırsızlık olaylarına karışan otomobilin plakası anons edildi, asayiş ekipleri otomobil üzerinde duyarlı olmaları konusunda uyarıldı. Emniyet görevlileri teyakkuza geçti. Ardından Mamak, Yeşilbayır Mahallesi'ndeki bir markete şüpheli şahısların hırsızlık amaçlı girdiği bilgisi geldi. Olay yerine giden polis ekipleri marketten sigara çalındığını tespit etti.

Sigara ve para çalınan marketin sahibi, iş yerine üst komşusunun uyarısıyla geldiğini belirterek, "Sigara ve para kasasını çalmışlar. Kepengi kırmışlar. Bir hafta önce arka sokakta hırsızlık yaşanmıştı. Bugün bizim duyduğumuz 5 yere girmişler. 2-3 hafta önce 2 arka sokakta hırsızlık yaşandığını duymuştuk. Benim başıma ilk kez geldi. Buraya devralmadan önce burada gene hırsızlık yaşanmış. Esnaflar olarak tedirgin oluyoruz. Canımız yanıyor. Artık gereken tedbirlerin alınmalı." diye konuştu. Olayda kullanılan otomobilin Etimesgut ilçesinden çalındığı öğrenilirken polis ekipleri zanlıları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIYAN SOYGUN GİRİŞİMİNDE İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Zanlıların İşçi Blokları Mahallesi'ndeki soygun girişimi marketin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, zanlıların otomobille olay yerine geldikleri, yanlarında getirdikleri demir kesme makasıyla depo kapısının kilidini kırmaya çalıştıkları görülüyor. Ardından defalarca kapıyı tekmeleyen ve kapıyı açan zanlılar otomobille tekrar olay yerinden uzaklaşıyor. Maskeli zanlıların soygun girişimi sırasında ise bir vatandaşın cep telefonuyla konuşarak sokakta ilerlediği görülüyor. Maskeli zanlılarla karşılaşan şahıs duraksıyor, zanlılardan birisi eliyle şahsın geçip gitmesini işaret ediyor. Bir süre duran şahıs geldiği istikamete dönüp yürümeye devam ediyor. Kısa bir süre sonra, zanlıların depo kapısını tekmelediği sırada bir bisikletlinin de zanlıların yanlarından geçip uzaklaştığı kameraya yansıyor.Cihan

Ankara’da hırsızlık zanlıları 1 saatte 4 iş yerine girdi

Ankara’da hırsızlık zanlıları 1 saatte 4 iş yerine girdi

Ankara’da hırsızlık zanlıları 1 saatte 4 iş yerine girdi

Ankara’da hırsızlık zanlıları 1 saatte 4 iş yerine girdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim