• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Ankara'da gözaltına alınan tüm polisler serbest bırakıldı

Ankara'da gözaltına alınan tüm polisler serbest bırakıldı
Ankara'daki algı operasyonunda gözaltına alınan tüm polisler serbest bırakıldı. Mahkme kararında casusluk iddialarıyla ilgili somut delile ulaşılamadığına hükmetti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan algı operasyonu kapsamında gözaltına alınan 17 emniyet mensubunun tamamı serbest bırakıldı.

Ankara Emniyeti'nde işlemleri biten 5 emniyet mensubu dün Ankara Adliyesi'ne getirilmişti. 5 emniyet mensubunda 2'si savcılık tarafından serbest bırakılırken 3'ü de mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Bugün de işlemleri biten 8 emniyet mensubu sabah saatlerinde adliyeye getirildi. Savcılık ifadesi biten 8 emniyet mensubundan da 3'ü serbest bırakılırken 5'i tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edilmişti.

Savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebiyle mahkeme sevk edilen ve aralarında Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ve Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı'nın bulunduğu 7 emniyet mensubu çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı. 

Akşam saatlerinde ise emniyette işlemleri biten 4 emniyet mensubu savcılık ifadesi için adliyeye getirilmişti. Savcılık ifadesinin ardından 2 emniyet mensubu serbest bırakılırken 2'si de tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edilmişti.

Operasyon kapsamında savcılık ve mahkeme tarafından dün ve önceki gün 10 emniyet mensubu serbest bırakımıştı. Serbest bırakılan emniyet mensuplarıyla birlikte tutuklu emniyet mensubu kalmadı. Mahkeme tarafından Ömer Altıparmak, Lokman Kırcılı, Ali Aslan Taş, Seyit Gölcük, Hüseyin Özbilgin, Emre Baykal, Hasan Ali Okan ve Lokman Kırcılı çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Karara gerekçe olarak suçun vasıf ve mahiyetinin değişmesi, somut delil yokluğu ve tutuklama sebeplerinin gerçekleşmemiş olmaması gösterildi. Bunun göre casusluk iddiasıyla başlatılan soruşturma casusluk suçuna yönelik bir delile ulaşılmadı.

Böylece operasyonda hakkında gözaltı kararı verilen 17 kişi serbest bırakıldı.

KAYNAK: ZAMAN

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim