• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ankara’da Elektronik Müzik Festivali başladı

Ankara’da Elektronik Müzik Festivali başladı
Ankara'da DJ Ugr'un performansıyla başlayan Elektronik Müzik Festivali'ne gençler yoğun ilgi gösterdi.

Ankara'da DJ Ugr'un performansıyla başlayan Elektronik Müzik Festivali'ne gençler yoğun ilgi gösterdi.

Bir yandan parklarda konser programlarıyla Başkentlileri açık hava yaz konserleriyle buluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da gençlerin beğeniyle takip ettiği elektronik müzik gruplarını desteklemeyi ve elektronik müziği tanıtmayı amaçlayan bir festival düzenledi. 20 Eylül'de Ankara Kalesi'nde DJ Ugr'un performansıyla başlayan "Elektronik Müzik Festivali', kentin farklı noktalarında 30 Eylül tarihine kadar devam edecek. Festivale turistler de yoğun ilgi gösterdi.

18 yıldır Türkiye'de ve dünyanın birçok yerinde sahne alan "DJ Ugr" olarak tanınan Uğur Kırbağ, Türkiye'de ilk defa böyle bir organizasyon yapıldığına dikkat çekerek, "Böyle bir organizasyonun içinde olmak gurur verici. Harika bir tercih, Mansur Yavaş'a teşekkür ediyoruz" dedi.

"Elektronik müzik Türkiye'de yavaş yavaş yükselmekte"

Elektronik müziğin toplumda yavaş yavaş yankı uyandırdığını ve festivalin elektronik müziğin yayılmasında etkili olacağını belirten Batı Doğru, "Mansur Başkan sağ olsun, projelerimiz konusunda ve böyle konserler ile açık hava etkinliklerinde desteklerini esirgemedi. Uzun süredir bu çalışma için çok fazla görüştük ve gerçekten çok güzel bir etkinlik olmuş. Çünkü elektronik müzik Türkiye'de yavaş yavaş yükselmekte. Bunun halka açılması ve bizim topluluk olarak kendi düşüncemiz olan elektronik müziği yaymada da gerçekten belediyenin böyle etkinlikler yapması mutlu ediyor. O yüzden bunun tüm Türkiye'de öbür belediyelere de güzel bir örnek olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"Pandemi sürecinde gençler çok yıpranmıştı"

Pandemi süreci sonrası etkinliğin gençlere motivasyon sağladığını aktaran Şeymanur Avcı, "Ankara Büyükşehir Belediyesinin böyle bir projede desteğinin olması gerçekten güzel. Pandemi sürecinde gençler çok yıpranmıştı. Bize inanılmaz güzel motivasyon oldu. Gerçekten buradan çok teşekkür ediyoruz, arkadaşlarımızın projelerini ön plana çıkarmakta bize çok yardımcı olan bir projeydi. Yeni jenerasyon olarak çok memnunuz. Bu projelerin devamında da her zaman tüm kalbimizle yer almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara’da Elektronik Müzik Festivali başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim