• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ankara’da Elektro-Optik Sektörü Yol Haritası Çalıştayı

Ankara’da Elektro-Optik Sektörü Yol Haritası Çalıştayı
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Elektro-Optik Sektörü Yol Haritası Çalıştayı düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Elektro-Optik Sektörü Yol Haritası Çalıştayı düzenlendi. Ankara'da düzenlenen çalıştaya Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi ile SSB, üniversite, araştırma merkezleri ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Savunma Sanayii Başkanlığından yapılan açıklamada, elektro-optik ve kızılötesi (EO/IR) sistemlerin savunma ve askeri uygulamalarda hava, kara ve deniz platformlarına istihbarat, keşif ve gözetleme, hedef tespit etme, hassas koordinat tayin etme, güdümlü bombaları yönlendirme gibi yetenekler kazandırdığı kaydedilerek, bu yeteneklerin silahlı kuvvetler için operasyon öncesi ve sırasında kritik öneme sahip olup, çok yüksek bir kuvvet çarpanı olarak birliklerin operasyon gücünü artırdığı vurgulandı. Bu sebeple elektro-optik sistemlere duyulan ihtiyacın katlanarak arttığı, bunun da gerek ülkemizdeki gerekse dünyadaki pazarın gelişimini kaçınılmaz kıldığı ifade edildi.

Organize edilen Elektro-Optik Sektörü Yol Haritası Çalıştayı ile ülkemizin elektro-optik alanındaki mevcut durum ve kabiliyetini ortaya koymak, sektörün sahip olduğu teknolojik yeteneklerin doğru şekilde konsolide edilmesi için atılacak adımları belirlemek, TSK'nın ve güvenlik güçlerinin ihtiyacı olan ürün ve teknolojiler ile yetenek havuzu arasındaki ilişkiyi irdelemek ve teknolojinin dünyadaki durumunu analiz ederek hızla büyüyen elektro-optik pazarındaki payı artıracak hamleler belirleyerek elektro-optik sektör yol haritasını çizmenin amaçlandığı belirtildi. Bu minvalde ülkemizde elektro-optik konusunda çalışmış ve çalışmakta olan birçok firma/üniversite ve araştırma merkezinin yetkin personellerini bir araya getirerek, yüklenici-alt yüklenici ilişkilerinin de gözden geçirilerek işbirliği sorunlarının dile getirilmesi, ortak çözümler bulunması ve bütün tarafların motivasyonunu yükseltecek adımlar belirlenmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim