• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Ankara Valiliği 'kurban' genelgesi yayımladı!

Ankara Valiliği 'kurban' genelgesi yayımladı!
Kurban hizmetlerinin sağlık şartları ve çevre temizliği ile dini hükümlere uygun bir şekilde yürütülmesine esas olmak üzere kurban hizmetlerini yeniden düzenlendi.

 Ankara Valiliği, yayımladığı genelge ile Ankara ili mülki hudutları dahilinde Kurban Bayramı'nda kurban hizmetlerinin sağlık şartları ve çevre temizliği ile dini hükümlere uygun bir şekilde yürütülmesine esas olmak üzere kurban hizmetlerini yeniden düzenledi.

Genelgede; Ankara Vali Yardımcısı Hamza Duygun başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Müftülük, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ve Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşan ‘Ankara İli Kurban Hizmetleri Komisyonu’ kurulduğu belirtilerek; kaymakamların başkanlığında, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşturulacak 'Kurban Hizmetleri İlçe Komisyonu' kurban hizmetlerinin mevzuatına uygun olarak yürütülmesi istendi.

ANKARA VALİLİĞİ GENELGESİNDE YERALAN HUSUSLAR

-Kurban satış ve kesim yerleri il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarınca belirlenecek olup, kurban satış ve kesimi için gerekli alt ve üst yapının tesisi ile kurban atık ve çöplerinin toplanması ile satış ve kesim yerlerinin temizliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili belediyelerce yapılacak.

-Kurban kesim yerlerinde, kurbanlarını kendisi kesmek isteyenlerden alınacak 'Tesisten Yararlanma Ücreti' ile tesisteki görevlilere kestirmek isteyenlerden alınacak 'Kesim ücreti' miktarları, il ve ilçe komisyonları kararları ve kesim yerleri ile diğer hususlar halka önceden mutat vasıtalarla duyurulacak. Müftülüklerce de işbu hususlar ve diğer uygulamalardan vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanacak.

-Kurban kesim yerlerinde yeterli sayıda din görevlisi, veteriner, kasap, yardımcı personel ve araç bulundurulmasına ilişkin tertip ve tedbirler kurban hizmetleri, il ve ilçe komisyonları tarafından önceden belirlenecek ve hazır hale getirilecek.

-Kurban kesim hizmetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesi için kamu kurum ve kuruluşları ile ihtiyaç duyulması halinde dışarıdan da yeterli sayıda ve nitelikte personel ve vasıta görevlendirilecek.

-Ankara ilinde park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre hijyen şartları yeterli olmayan mahallerde kurban kesimine kesinlikle izin verilmeyecek. Kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı hususu, mahalli mutat vasıtalarla vatandaşlarımıza önceden duyurulacak.

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim