• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Ankara Metrosu’nda aşınan raylar yenileniyor

Ankara Metrosu’nda aşınan raylar yenileniyor
EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Metrosu Ulus-Sıhhiye İstasyonları arasında 320 metre uzunluğundaki rayları değiştirmek için harekete geçti.

EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Metrosu Ulus-Sıhhiye İstasyonları arasında 320 metre uzunluğundaki rayları değiştirmek için harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Metrosu'nda aşınan rayları yakın markaja aldı. Yolcu güvenliğini önceleyen çalışmalarını hızlandıran EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, Başkentlilere kesintisiz ve konforlu seyahat sağlamak amacıyla aşınan dış hat rayları yenileriyle değiştirmeye başladı. Tam kapanma süreciyle birlikte başlayan 320 metrelik ray değişimi sayesinde güzergah boyunca Metro'nun hızı saatte 65 km'den 80 km'ye çıkacak. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, yaz aylarında yapılması planlanan ancak tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle çalışmayı öne alırken, 25 kişilik ekip yenileme çalışmalarını gece saatlerinde sürdürüyor. Ulus-Sıhhiye hattında aşınan rayların değiştirilmesi sayesinde bundan sonra güzergahtaki mevcut hız 65 km'den 80 km'ye çıkacak. Metro seferlerinin hızlanmasıyla hem zamandan tasarruf sağlayacak hem de yolcuların seyahat süresini kısaltacak olan ray yenileme çalışmasının

14 Mayıs'a kadar tamamlanması planlanıyor

"Tam kapanma döneminde 320 metrelik ray değiştirme kararı aldık"

Hat üzerindeki ray değişim çalışmaları hakkında bilgi veren Metro İşletme Şube Müdürü Yurtalp Erdoğdu, "Ulus İstasyonu ile Sıhhiye İstasyonu arasındaki aşınan rayların değiştirilmesi işlemini gerçekleştiriyoruz. Güzergahta yapılan periyodik kontrollerde özellikle raylarda meydana gelen aşınmalar titizlikle takip ediliyor. Bunun sonucunda aşınma miktarı kritik seviyeye yaklaşan rayların değiştirilme kararını alıyor ve iş planlaması yapıyoruz. Genellikle bu çalışmaları seferleri aksatmadan, yolcularımızın mağdur edilmeyeceği zaman dilimleri içerisinde yürütüyoruz. Tam kapanma döneminde 320 metrelik ray değiştirme kararı aldık. Bunu da 6 günde tamamlamayı planlıyoruz. Buradaki çalışmalarda tüm ekip kendi personelimiz, ekipmanlar da kendi ekipmanlarımız. Tamamen kendi kaynaklarımızla yaptığımız işler. Bunun neticesinde de yolcularımızın daha konforlu, daha güvenli seyahat etmelerini amaçlıyoruz" dedi.

Ankara Metrosu’nda aşınan raylar yenileniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim