• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden şiddet mağduru kadınlar için eşya bankası

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden şiddet mağduru kadınlar için eşya bankası
Ankara Büyükşehir Belediyesi, "İkinci El Eşya Bankası Projesi" ile şiddet mağduru kadınların yeni bir yaşam kurmasına destek sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "İkinci El Eşya Bankası Projesi" ile şiddet mağduru kadınların yeni bir yaşam kurmasına destek sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kadın Danışma Merkezi tarafından 2013 yılında hayata geçirilen proje kapsamında bugüne kadar 560 kadın baştan aşağı döşenen evlerde yeni bir yaşam kurdu.

Gönüllü bağışçılardan büyük destek

Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ile Ankara Üniversitesi işbirliği ile yürütülen "İkinci El Eşya Bankası Projesi"ne çok sayıda gönüllü ve hayırsever destek olmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi sadece geçtiğimiz yıl 142 kadının evini, gönüllü vatandaşların bağışladıkları kullanılabilir durumdaki ikinci el eşyalarla kurarak, ekonomik yönden de şiddet mağduru kadınlara büyük destek oldu.

Baştan aşağı döşenen evlerde yaşamaya başlayan şiddet mağduru kadınlar ve çocukları bu destekle yeni bir hayata başlamanın da mutluluğunu yaşıyor. Bu proje sayesinde Kadın Sığınma Evlerinden ayrılan kadınlar, kendi başlarına yaşamlarını sürdürebilecekleri sıcak bir yuvaya da kavuşmuş oluyor.

İkinci el eşyalarınızı bağışlayabilirsiniz

Kullanılabilir durumdaki beyaz eşyadan oturma gruplarına, mutfak eşyasından perdeye kadar ikinci el eşyalarını bağışlamak isteyen hayırseverlerin, "0312 507 24 37" numaralı telefonu aramaları yeterli. Kadın Danışma Merkezi'ne gelen telefonun ardından, kullanılabilir durumdaki eşyalar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yardımseverlerin evlerinden alınarak depolara getiriliyor. Depolarda bir kez daha elden geçirilen eşyalar, ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor.

Gıda ve yakacak yardımı

Büyükşehir Belediyesi; kadın sığınma evlerinde kalan şiddet mağduru kadınlara barınma, psikolojik ve hukuki destek sağlanmasının yanı sıra yeni kuracakları hayatlarında bir yıl boyunca gıda ve yakacak yardımı da yapıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim