• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş medya temsilcileri ile bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş medya temsilcileri ile bir araya geldi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışını yapacağı Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı'nı medya temsilcileri,...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışını yapacağı Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı'nı medya temsilcileri, büyükelçiler ve yabancı misyon şeflerine tanıttı.

Başkent'teki medya temsilcilerini ve büyükelçileri Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı'nda ağırlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, hem alanda yapılan çalışmaları anlattı hem de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerle Seyir Terası'nda buluşarak rekreasyon alanında yürüyüş yapan ve yeniden restore edilen Atatürk Evi'ni gösteren Başkan Yavaş, "Bu barajda bir yandan Ankara halkının su ihtiyacını karşılarken, bir yandan da zirai araçların kullanılması öngörülmüş. Yaklaşık 25-30 yıl öncesine kadar çalışırken daha sonra kentin büyümesi ile birlikte ihtiyaçların artması ve civarlardaki kanalların buraya akması neticesiyle kullanılmaz bir hale gelmiş. Bir takım çalışmaların yapılmasına rağmen bir türlü açılamamış. Biz göreve geldikten sonra burayı görünce özellikle tarihi önemini bir kez daha görmüş olduk. Burası unutulmuş bir noktaydı. Bir an evvel hem Cumhuriyet'in ilk barajı olması hem de Atatürk döneminde onun emriyle yapılmış olması nedeniyle Cumhuriyet kazanımlarının üstelik böyle bir yatırımın o günkü şartlarda nasıl yapıldığının halkımız tarafından iyice anlaşılması amacıyla burada çalışmaya başladık" şeklinde konuştu.

Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı'nda birçok önemli noktanın yer aldığını vurgulayan Başkan Yavaş, "Burası 400 dönüm bir arazi şu anda. İlerde su doldurduğumuz alanda bin dönümü geçecektir. Proje çalışmalarına 2019 yılının 6. ayında 550 kamyon dip çamuru temizleme ve arazi çalışmalarıyla başlattık. Derenin içerisi çamur doluydu. Alandan 2 bin kamyon hafriyat atığı çıkartıldı. Projede Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Fen İşleri Dairesi, Kent Estetiği Dairesi ve ASKİ ve ANFA Genel Müdürlüğü ortak çalışma yürüttü. Alanın sadece peyzaj düzenlemelerinden ANFA Genel Müdürlüğüne bağlı 317 personel yaklaşık 22 bin 500 saat mesai yapmıştır. Rekreasyon alanının tamamına yaklaşık bin 250 adet ağaç, 75 bin çalı, 15 bin çiçek 3 bin sarmaşığın dikimi ve 20 bin metrekare çim yapılmıştır. Burada atık problemi var. İki köyün atığını ortadan kaldırdık ve hayvancılık yapan 400 tesis var. Atıkları tehlike arz ediyordu. Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmede burayı tekrar rekreasyon alanı yaptığımızı ve kendisinden destek istediğimizi belirtmiştik. Çevre Bakanına da aynı talebi ilettik. Atık işi ortadan kalktıktan sonra Cumhuriyetin ilk zamanında açılmış baraj gibi buralar suyla doldurulacaktır. Burası yaz kış açık olacak ve Ankara halkı rahatlıkla gelebilecek" diye konuştu.

Başkan Yavaş, gazetecilerin ardından Çubuk 1 Barajı Rekreasyon Alanı'nı büyükelçilerle ve yabancı misyon şefleriyle birlikte gezdi. Başkan Yavaş, büyükelçileri aileleriyle de vakit geçirmeleri için baraja davet ederek, "Bundan sonra buranın Ankara'da yaşayan siz değerli diplomatların ve ailelerinizin sık sık gelerek hoş bir zaman geçireceği bir mekan olacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim