• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Angelina Jolie'nin Lübnan ziyareti

Angelina Jolie'nin Lübnan ziyareti
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği özel temsilcisi Jolie, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı kamplarına yaptığı ziyaretin ardından çocuklar için acil yardım çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) özel temsilcisi Angelina Jolie, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı kamplarına yaptığı ziyaretin ardından, çocuklar için acil yardım çağrısı yaptı. Joie, Lübnan halkına da sığınmacılara sağladıkları yardımlardan ötürü teşekkür etti.

UNCHR'dan yapılan açıklamaya göre, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacıları ziyaret için ülkeye gelen Jolie, Bekaa bölgesindeki Zahle şehrinde sığınmacı ailelerle bir araya geldi. Jolie, ayrıca ülkedeki sığınmacı sorunuyla ilgili Cumhurbaşkanı Michel Süleyman ve Başbakan Temmam Selam'la da görüşmelerde bulundu.

Suriye'ye insani yardım ulaştırılması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunulan tasarısının kabul edilmesinden duyduğu memnuniyet dile getiren Jolie, tasarıyı Suriye genelinde insani yardıma muhtaç vaziyette, "sıkışıp kalmış" yüzbinlerce masum, kadın, erkek ve çocuk için  "geç kalınmış" bir adım olarak nitelediği de belirtildi. 

Tasarının "bir kağıt parçası" olarak kalmaması için uygulamaya konulması gerektiğini vurgulayan Jolie, bunun da siyasi irade ve cesaretle mümkün olacağını ifade etti. Jolie, Konsey'in bu kararı almakta gösterdiği birliği, sorunun çözümü için yeni bir dönemin başlatılmasında da göstermesi gerektiğini kaydetti. 

Lübnan'da savaşın kimsesiz bıraktığı 3 bin 500 çocuk var

Lübnan'nın Bekaa bölgesinde yaşayan kimsesiz çocukları ziyaret eden Jolie, ailesini kaybeden ya da savaş nedeniyle ayrı düşen 3 bin 500 kadar Suriyeli çocuğun Lübnan'da yaşadığını kayderek, "Bu çocuklarla bir araya gelmek yürek parçalayıcıydı. Savaş, bu çocukların ailelerini ve çocukluklarını çaldı. Daha çok küçük olmalarına rağmen, yetişkinler gibi kendi gerçekliklerinin sorumluluğunu yükleniyorlar" ifadesini kullandı.

Sığınmacı çocukların karşılaştığı en büyük sorunlardan birinin eğitim olduğuna dikkati çeken Jolie, karşılaştığı küçük bir erkek çocuğunun büyüyünce doktor olmak istediğini söylemesi üzerine kardeşlerinin kahkaya boğularak, "Başına ne geldiğinin farkında bile değil! Bomboş bir çadırda nasıl doktor olacak?" dediklerini aktardı.

Sığınmacı krizinden en büyük payı alan ülkelerden biri olan Lübnan'nın, yardımlarının "hayati" olduğunu vurgulayan Özel Temsilci Jolie, "Kendi nüfusuna oranlandığında, 1 milyon kayıtlı sığınmacıya ev sahipliği yapan Lübnan, yakın tarihte en çok sığınmacıya kapılarını açan ülke. Eğer, ABD kendi nüfusuna oranla aynı sayıda sığınmacıyı kabul etmiş olsaydı, bu rakam 70 milyon olurdu" ifadelerine yer verdi.

UNCHR Özel Temsilcisi olarak Lübnan'a üçüncü ziyaretini gerçekleştiren Jolie, en son eylül 2012'de Lübnan'a gelmişti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim