• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nde bir ilk daha

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nde bir ilk daha
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi 40. yılını kutlamaya hazırlanırken sisteminde bir ilki daha hayata geçiriyor.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi 40. yılını kutlamaya hazırlanırken sisteminde bir ilki daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerindeki programlarda verilen 504 dersin tamamında "Canlı Ders" etkinliği yapılacak.

Kurulduğu 1982 yılından itibaren televizyon ve basılı öğrenme malzemeleri ile öğretim hayatına başlayan ve Türk Yükseköğretiminde şu ana kadar yaklaşık 10 milyon öğrenciye dokunan Açıköğretim Sistemi 2021-2022 öğretim yılına ikisi İngilizce olmak üzere 3 yeni lisans ve 3 yeni ön lisans programını da ekleyerek toplamda 21 lisans ve 41 ön lisans programı ile başladı.

2021-2022 Güz Yarıyılı itibariyle aktif öğrenci sayısı bir milyonun üzerinde olan Açıköğretim Sistemi, bu yıl Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan uygulama ile paradigma değişikliğine gitti. Bu değişiklikle Açıköğretim Sistemi öğrencileri, bir yarıyılda aldıkları derslerin tamamında Anadolum eKampüs Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden konunun uzmanı akademisyenlerce eş zamanlı olarak verilen çevrim içi derslere katılabilecek. Öğrenciler eKampüs'te açıklanan canlı ders takvimi ile derslerin hangi gün ve saatte olduğunu görebilecek ve zamanı geldiğinde ilgili dersin eş zamanlı anlatımına yine eKampüs'te dersin sayfası üzerinden katılım gösterebilecek. Canlı dersler, her hafta aynı gün ve saatte yapılacak ve dönem sonu sınavı öncesine kadar 12 hafta boyunca sürecek. Böylelikle öğrenciler canlı ders etkinlikleri aracılığıyla tüm derslerde alanında uzman hocaları tanıma ve onlara eş zamanlı olarak dersle ilgili soru sorma fırsatına erişmiş olacak.

Açıköğretim programlarının kalite güvencesinin sağlanması ve öğrenci destek hizmet hizmetlerinin geliştirilmesi yönündeki çabalar ve interaktif bir öğrenme sürecini amaç edinen stratejiler önümüzdeki süreçte de devam edecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim