• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Anadolu Selçuklu Derneği Genel Başkanı Türkmen Bölgesine Ziyaret Etti

Anadolu Selçuklu Derneği Genel Başkanı Türkmen Bölgesine Ziyaret Etti
Suriye'deki Türkmen bölgesine giden Anadolu Selçuklu Derneği Genel Başkanı Ayetullah Geçen bölgede yaşanan savaşı anlattı.

Suriye'deki Türkmen bölgesine giden Anadolu Selçuklu Derneği Genel Başkanı Ayetullah Geçen bölgede yaşanan savaşı anlattı.

Türkmen dağındaki aileler ve Abdülhamid Han Tugayı Komutanı Ömer Abdullah görüştüklerini söyleyen Başkan Geçen " Cephesinde mücadele eden Türkmen kardeşlerimizin Türkiye'ye mesajları var. Türk halkında talepleri var. Bizde bu talepleri dinledik. Türk halkına olan mesajları iletmek vasıtasıyla bir araya geldik. Orada ikinci bir Çanakkale'yi gördük. Orada, Bedr'in aslanları gibi Allah yolunda cihat ettiklerini gördük. Osmanlının emanetine sahip çıktıklarını gördük. Hala örf adet ve gelenek ve göreneklerine sahip çıktıklarını gördük. Çok kısıtlı imkanlarla çetin şartlarda meşakkatli şartlarda mücadele ettiklerini gördük" dedi.

Türkmenlerin bölgede yalnız kaldıklarını belirten Geçen "Maalesef evlerde kullandığımız mutfak tüpleri ile yapmış oldukları bombalarla Rus Askerlerine Hizbulşeytan dediğimiz Hizbullah'a Katil Esad'ın askerlerine çok enteresan DHKPC'nin militanlarına karşı mücadele ettiklerini gördüm. DHKPC'NİN orada ne işi var. Kimlere hizmet ediyor. Aklımızda bir dünya soru işaretleri çıkıyor. Biz orada bir drama şahit olduk. Bir sıkıntı gördük. İkinci bir Çanakkale gördük. Çok kısıtlı imkanlarla topraklarını namuslarını şereflerini izzetlerini korumak için mücadele ettiklerini gördük. Türk toplumundan Türkiye halkından sahip çıkmalarını destek çıkmalarını ve kendilerine dua etmelerini istediler. Onlar Türkiye'ye ve halkına dua ediyorlar. Ve yardım talep ediyorlar. Bizler Anadolu Selçuklu Derneği olarak bu anlamda yardım çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Türkmen cephesinde ki kardeşlerimizin yanında yer alacağız. Malatya'nın bu noktada daha duyarlı olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim