• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Anadolu Oto Galericiler Sitesi Eski Başkanı Bilal Atabey:

Anadolu Oto Galericiler Sitesi Eski Başkanı Bilal Atabey:
Anadolu Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı Bilal Atabey, 2. el araç satışları ile ilgili olarak, işlerinin dövizdeki artış nedeniyle durağan geçtiğini...

Anadolu Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı Bilal Atabey, 2. el araç satışları ile ilgili olarak, işlerinin dövizdeki artış nedeniyle durağan geçtiğini söyledi.

2. el araç satışları ile ilgili olarak bilgi veren Anadolu Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı Bilal Atabey, 2. el araç satıcıları olarak işlerinin motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksiti ve dövizdeki artıştan dolayı durağan geçtiğini söyledi. Atabey ayrıca, "İkinci el araçlarda durağanlık yaşanmasının nedenlerinden bir tanesi de dışarıda ikinci el araç satanların sayısının oldukça fazla olmasıdır. Son zamanlarda homeofis var. Kişi oturduğu evinden otomotiv sektöründe alım satım yapamaz. Bizim amacımız işin kalitesini artırmak ve işin düzelmesi bakımından siteleşmek. Sokaklarda, mahalle kenarlarında bu ticaret yapılmaz. Belediye başkanlarımızı, zabıta görevlilerimizi göreve davet ediyorum" diye konuştu.

Atabey, "Her tarafta otomotiv sektörüyle uğraşanlar var. Sahtekarlığın, dolandırıcılığın bilinçsiz şekilde yapılan alışverişlerin oto galericilere lanse edilmesi bizi üzüyor. Bu işin yetkilisi 2. el oto alım satıcılardır. Vatandaşlar güzel ve kaliteli bir alışveriş yapmak istiyorsa oto galericiler sitesini ziyaret etsinler" şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Atabey, "Araç alacak arkadaşların biran önce araç almalarını sıfır araçlarda kampanyanın bitmesi ikinci el fiyatlarında artış yaşanacağını fiyatlara 3 ila 4 bin lira gibi fiyat yansıması olacağını belirtmek isterim. Ayrıca noterden araç satışı yaptıktan sonra bize verilen geçici noter satışının 1 ay olan süresinin 3 ay süreye çıkarılması ticaretin kolaylaşması için esnafa çok fayda sağlayacak. Aracın geçici belgesinin süresi dolunca emniyetten ruhsatı almak için sigortayı 1 saatliğine yaptırıyoruz. Cebimizden 50 ile 75 lira arasında para harcıyoruz. Birde zaman kaybı ve ticaretlerin bozulmasına sebep oluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim