• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Anadolu Lisesi’nden İstiklal Marşına Yakışır Program

Anadolu Lisesi’nden İstiklal Marşına Yakışır Program
İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılını kutlama ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programına katılan protokol öğrencileri ayakta alkışladı.

İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılını kutlama ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programına katılan protokol öğrencileri ayakta alkışladı.

Oltu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Oltu Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılını Kutlama ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı büyük beğeni topladı.

Saygı duruşu ve öğrenciler tarafından çok sesli olarak okunan İstiklal Marşı'nın ardından programın açılış konuşmasını Oltu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Koçak yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen okul öğretmenlerinden Salim Eser günün anlam ve önemini belirten konuşmasında "Mehmet Akif, her şeyden önce bir inanç adamıydı. Bu inançlı adamın; zulmü, zalimi, ahlaksızlığı, haksızlığı ve ikiyüzlülüğü sevmediğini dile getirdiği şiir ve dizelerinin yanı sıra yazmış olduğu İstiklal Marşı ile de bize milli hislerini kaybeden bir milletin istikbalini ve vatanını da kaybedebileceğini dile getirmiştir. Unutmayınız ki, bizler yurdumuzu ve milliyetimizi seçmek serbestliğine sahip değiliz. Türk'üz ve Türkiye bizim vatanımız. Milletimizi sevmek ve onun gelişmesi için gayret göstermek ve çalışmak bizim için bir şuur, bir irade ve köklü bir sevgi işidir. Akif bu ruhta bir vatanseverdir" dedi.

Daha sonra Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Akif'in şiirlerinden derlenen bir şiir dinletisi ve şarkı ve türkülerden oluşan gösteriler Piyanist şantör Atatürk Üniversitesi Öğrencisi Erkan Demir eşliğinde sahnelendi. Erkan Demir ork ile canlı istiklal marşını çalması büyük beğeni kazandı.

Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen "İstiklal Marşı ve Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ardından Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilçe genelindeki okullarında katkılarıyla hazırlanan "İstikbalin Dilinden İstiklal Marşı" adlı video gösterimi yayınlandı.

Protokol ve davetliler tarafından başından sonuna kadar büyük bir beğeniyle izlenen programda öğrencilerin sahne performansı davetlilerce ayakta alkışlandı.

Büyük bir titizlikle hazırlanan ve büyük beğeni toplayan İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılını kutlama ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı sonunda protokol, program hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencileri program sonrası sahneye çıkarak tek tek tebrik ettiler.

Bu arada Oltu Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, Garnizon Komutanı İlhan Yıldız, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kuruçay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin'in yanı sıra kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Anadolu Lisesi’nden İstiklal Marşına Yakışır Program

Anadolu Lisesi’nden İstiklal Marşına Yakışır Program

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim