• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Anadolu bulguru, Çin’de raflara ve menülere girdi

Anadolu bulguru, Çin’de raflara ve menülere girdi
Anadolu bulguruna Çin'de talep arttı. Bu eğilimi gören Duru Bulgur, ülkede 100 marketin raflarına ürünlerini soktu.

Anadolu bulguruna Çin'de talep arttı. Bu eğilimi gören Duru Bulgur, ülkede 100 marketin raflarına ürünlerini soktu. Ürünler menülerde de yer almaya başladı.

Duru Bulgur, Çin'in Harbin şehrinde Grand Shopping Mall'da tertip edilen yemek festivaline katıldı. Kore, Japonya, Hong Kong, Almanya, İtalya ve Türkiye mutfaklarından yemeklerin yer aldığı etkinlikte şirket, bulgur pilavı ikram etti.

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, Çinlilerin, ürünlerine ilgi duyduklarını belirtti. Duru, şunları dile getirdi:

"Duru Bulgur olarak 51 ülkeye ihracat yapıyoruz. Çin de bu ülkelerin içinde. Çin bizim için çekici bir ülke. Çin'in yoğunluğu ve pirinç tüketmeye alışık bir toplum olması önemli. Çünkü bulgur ve pirinç pişirim ve tüketim şekli olarak birbirine yakın besinler. Ancak bulgur daha sıhhatli. Çinliler, sabah Zhou adında sarı pirinçten yapılan bir yemek yerler. Pişirilince rengi sarıdan kahveye dönen sarı pirince göre bulgur hem daha sıhhatli hem de renginin dönüşümü yok. Besleyiciliği ve tadı ile de beğenilen bulgurumuzu Çinliler benimsedi. Bulgur pek çok mutfağa girdi. Ayrıca Duru Bulgurlu menüler Çin'in Xibei, Element Fresh ve China Lounge gibi en ünlü restoranlarının menülerinde de yer alıyor. Çinliler, Duru Bulgur ile pişirilen bulgurlu yemeklerden sipariş ediyorlar."

"ÇİN'DE 3 MİLYON DOLAR HEDEFLİYORUZ"

Duru, Çinlilere bulguru tanıtmak için aktiviteler yaptıklarını vurguladı. Bu anlamda Çince yemek kitapları da dağıttıklarını belirtti. Duru, ilave olarak "Çin'e Duru Bulgur'u gönderirken, Çince ambalajlar ve ilave Çince yemek tariflerini içeren broşürler koyuyoruz. Ayrıca Çince yemek kitapları sunuyoruz. Böylece Çinlilere bulguru pişirmeyi öğretiyoruz. Marketlerde ürünlerimiz bulunuyor, 100 markette iki tür bulgurumuz satılıyor. Hedeflediğimiz tüm marketlere girmiş bulunmaktayız. 5 senelik planımızda Çin'den 3 milyon dolar pay almayı hedefliyoruz." açıklamalarında bulundu.

Anadolu bulguru, Çin’de raflara ve menülere girdi

Anadolu bulguru, Çin’de raflara ve menülere girdi

Anadolu bulguru, Çin’de raflara ve menülere girdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim