• BIST 9548.09
  • Altın 2491.609
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.5514
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Amasyalı çocuklara TÜBİTAK destekli doğa ve bilim eğitimi

Amasyalı çocuklara TÜBİTAK destekli doğa ve bilim eğitimi
Amasya'da uygulanan "Yeşilırmak Çocukları Doğada Bilimle Buluşuyor 2018" adlı proje TÜBİTAK tarafından 5. kez desteklendi.

Amasya'da uygulanan "Yeşilırmak Çocukları Doğada Bilimle Buluşuyor 2018" adlı proje TÜBİTAK tarafından 5. kez desteklendi.

Amasya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. D. Duygu Kılıç'ın yürütücülüğünde gerçekleşen projeyle 160 öğrenciye akademisyenler ile öğretmenler tarafından doğa ve bilim eğitimi verildi. Şehzadelerin yetiştiği ve tarihi zenginlikleri göze çarpan Amasya'nın doğal güzellikleri ve biyoçeşitliliği ile dikkat çeken iller arasında olduğunu belirten Doç. Dr. Kılıç, "Doğayı bir laboratuvar olarak kabul edip, doğa ve bilim odaklı olarak hazırladığımız projemizin amacı öğrencilerin, doğal dünyayı anlamaları için uygun ortamları oluşturmak, bunun düşünsel zenginliğini ve heyecanını yaşamalarını sağlamak, çevreye karşı duyarlı, çevreyi ve doğayı koruyan bireyler yetişmesine imkân sağlamaktır. Bunların yanı sıra bilim ve teknoloji okuryazarlığını geliştirerek doğa, bilim ve teknoloji arasındaki ilişkileri kavratmaktır. Ayrıca bilimsel problem çözebilen ve bilimsel düşünme becerilerine sahip, bilimsel bilgileri günlük hayata dâhil edebilen bireyler haline gelmelerine yardımcı olmaktır. Çocuklarımızın gözlerindeki mutluluk ve ışık başarılı olduğumuzun göstergesidir" dedi.

Projenin hedef kitlesinin Amasya merkez ortaokulları ile YİBO'larda eğitim gören ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda barınan bilime meraklı, tüm çalışmalara aktif olarak katılabilecek 5. ve 6. sınıflardan 30 otuz öğrencinin olduğunu ve özellikle farklı kurumlarda eğitim gören öğrencilerin kaynaşması, birbirini anlaması, empati kurabilmesi ve bu ilişkilerini uzun vadede sürdürebilmesinin hedeflendiğini anlatan Kılıç, "Alanlarında uzman kişiler tarafından fizik, kimya, biyoloji, matematik, sanat gibi alanlarda disiplinlerarası etkileşimler içeren etkinlikler hazırlanmıştır. Bu etkinlikler amaçlarına uygun olarak Amasya ilinin farklı doğa ortamlarında uygulanmıştır. Etkinlikler öğrencilerin yaşlarına uygun, ilgi ve merak uyandıracak şekilde kalıcı ve etkili öğrenmelerini sağlayacak, eğlenceli, bilimsel süreç becerilerini, grupla çalışma becerilerini geliştirmeye yönelik hazırlanmıştır. Geleceğin bilim insanı olmaya aday öğrenciler bilim insanları ile bir arada karşılıklı etkileşim içinde bulunmuşlar ve öğrenciler bilimin güler yüzü ile tanışmışlardır. Öğrencilerin bu etkinlikler sayesinde bilimi, bilim üreten kişilerden, doğrudan öğrenmeleri sağlanmaya çalışılmıştır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim