• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Amasya Şeker’den Kayseri Şeker’e Ziyaret

Amasya Şeker’den Kayseri Şeker’e Ziyaret
Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, Başkan Vekili Adnan Öksüz ve Genel Müdür Hasan Çaprazi Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim...

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, Başkan Vekili Adnan Öksüz ve Genel Müdür Hasan Çaprazi Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, "Bizlerde aynı Kayseri Şekerde olduğu gibi yaklaşık 5 yıldır Amasya Şekerde yöneticiyiz. Durumlarımız aşağı yukarı aynıydı. Aynı Kayseri Şekerde olduğu gibi ,Amasya şekerimiz de sektörde belli bir değere ulaştı. Bütün bunlarda bugünkü ziyaretlerimiz gibi dönem dönem Ama devlete ait kurum kuruluşlardaki ziyaretlerde,ama özel şirketlere ait fabrikalardaki bu ziyaretlerde sektörel bazda karşılıklı yapmış olduğumuz fikir alış verişlerinde bir yerlere getirildi. İnşallah bunun Türkiye'deki Şeker Fabrikalarına geneline sirayet etmesini bekliyoruz. Bu sektörün hastalıklarının bir an evvel tedavi edilmesi noktasında karşılıklı olarak bu tür ziyaretlerimiz oluyor. İnşallah çiftçilerimizin dilediği gibi işlerin yürümesine katkı sağlamış oluruz. Bizim kendi bölgemizde bu yıl kotamız 57 binden 63 bine çıkarıldı ama ne yazık ki bunu bile tedarikte zorlanıyoruz. Sebebi de şuan ki devlete ait şeker fabrikalarının dolaylı yoldan çiftçimize yapmış olduğu uygulamalardır.

Bunlar tamamen Türkiye Şeker Fabrikalarının özelleştirmeleri ile ilgilidir. Yeni bakanımız bu sorunları çözecek diye umut ediyoruz. Tarımla ilgili idarecilerin çoğalması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Amasya Şeker Fabrikasının çok saygı değer yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu başkan vekili ve genel müdürü ziyaretimize geldiler. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Amasya Şeker Fabrikası, aynı Kayseri Şeker Fabrikası gibi kooperatif kuruluşu olan bir şeker fabrikası ve çiftçiyle içli dışlı olan şeker fabrikalarımızdan bir tanesidir. Amasya ile bizim oldukça fazla ortak bir yönümüz var ve bu çerçevede çalışmalarımızda da birbirimizden yararlanacağımız, faydalanacağımız hususlar var. Bu ziyaret vesilesiyle uygulamalar konusunda istişarelerde ve aynı zamanda şeker sektörünün geleceği konusunda değerlendirmelerde bulunuyoruz. Karşılıklı olarak oldukça yararlı bir görüşme olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarımıza bu nazik davranışlarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ziyarette, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de hazır bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim