• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Amanoslar’ın zirvesi Keldaz Dağı’nda İstiklal Marşı’nı okudular

Amanoslar’ın zirvesi Keldaz Dağı’nda İstiklal Marşı’nı okudular
Osmaniye'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Amanoslar'ın zirvesi 2100 rakımlı Keldaz Dağı'na...

Osmaniye'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Amanoslar'ın zirvesi 2100 rakımlı Keldaz Dağı'na yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte üniversite öğrencileri, dağcılar ve protokol üyeleri hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Amanoslar'ın zirvesi 2100 rakımlı Keldaz Dağı'na "Atatürk'ü Anma Zirve Tırmanışı" düzenlendi. Üniversite öğrencileri ve dağcılardan oluşan yaklaşık 100 kişilik gurup omuzladıkları dev Türk bayrağı ile Atatürk posterini omuzlayarak zirveye ulaştı. Öğrenciler ve dağcılar dönüş yolunda Vali Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar tarafından Keldaz Dağı'nın eteklerinde karşılandı. Daha sonra üniversite öğrencileri, dağcılar ve protokol üyeleri "Atatürk'ü Anma Zirve Tırmanışı" çerçevesinde saygı duruşunda bulunarak hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudular.

Etkinlikle ilgili konuşan Vali Erdinç Yılmaz, "Gençlik Haftasını kutlama programı kapsamında, Keldaz'ın zirvelerindeyiz. Gençlik Haftasını çok yoğun bir şekilde kutladık. Bugün de çok güzel bir kalabalıkla 2000 rakımın üzerinde bir seviyede yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Gençlik Haftası kutlama programının son etkinliğini burada yapıyoruz. Bayraklarımızla bu haftanın coşkusunu bir kez daha yaşıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Şehitler Diyarı Osmaniye'mize yakışan bir kutlama gerçekleştirdik" diye konuştu.

Amanoslar’ın zirvesi Keldaz Dağı’nda İstiklal Marşı’nı okudular

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim