• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Amanda Knoxx ve sevgilisi suçlu bulundu

Amanda Knoxx ve sevgilisi suçlu bulundu
İtalya'da senelerdir süren ve hakkında filmler çekilen cinayet davasında yeniden yargılanma sonuçlandı. ABD'li Amanda Knox ve eski sevgilisi Raffaele Sollecito suçlu bulundu.

İtalya'da 2007 yılında ev arkadaşı Meredith Kercher'i öldürmekten yargılanıp ceza alan ve daha sonra aklanan Amanda Knox ve eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito suçlu bulundu.

Temyiz yargılamasında Floransa mahkemesi, ABD’li Knox ve İtalyan Sollecito'nun İngiliz Kercher'i öldürmekten suçlu bulunduğunu açıkladı. Duruşmaya ABD'de olan Knox katılmadı, Sollecito salonda hazır bulundu.

İtalya'nın Perugia kentinde 2007'de katil zanlısı olarak İtalya'da hakim karşısına çıkan Knox ve İtalyan Sollecito, 2009'da ''uyuşturucu madde etkisiyle cinsel saldırı'' suçundan mahkum olmuş, uluslararası medyada geniş yankı bulan, hatta filme konu olan davada Knox ve Sollecito, yargılandıktan sonra 2011'de serbest bırakılmıştı.

Meredith Kercher cinayetinin baş zanlısı olarak 4 yıl boyunca İtalya'da cezaevinde tutulan Knox, Temyiz Mahkemesi'nin hakkındaki 26 yıl hapis kararını bozmasının ardından ülkesine dönmüştü. Ancak İtalya'da Yargıtay geçen yıl, delillerdeki usulsüzlük nedeniyle temyiz duruşmasının yeniden görülmesine karar vermişti.

'KARAR ÜZÜCÜ VE KORKUTUCU'
Savcılar Knox için 30, Sollecito için 26 yıl hapis cezası istiyor. Seattle'da yaşayan 26 yaşındaki Knox, geçen ay, suçu reddederek mahkemeye İtalya'ya dönmek istememe nedenlerinin yazılı olduğu elektronik posta göndermişti. Dava sonucunu öğrenen Knox, kararın üzücü ve korkutucu olduğunu belirterek, “adaletsiz ve yetersiz soruşturmanının” sonucu olduğunu açıkladı.

‘SEKS OYUNU KURBANI MI?’
21 yaşındaki kurban Kercher, Knox ile paylaştığı dairede boğazı kesilmiş bir şekilde bulunmuştu. Cinayet hakkında soruşturma yürüten savcılar, genç kadınının Knox ve Sollecito’nun dahil olduğu bir seks oyunu sonucunda öldürüldüğüne dair kanıtlar sunmuştu.

Amanda Knox, Meredith Kercher'in arkadaşı olduğunu ve onu öldürmediğini söyleyerek, İtalyan polisi tarafından aldatıldığını ve yanlış ifade vermeye zorlandığını iddia etmişti.

Dava, 2007'de tüm dünyadan 400’den fazla basın mensubu tarafından izlenirken, CNN ve ABC gibi Amerika’nın önde gelen haber kanalları duruşmayı canlı yayınlarla takip etti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim