• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Altunyaldız: “Gümrük Birliğinin güncellenmesi sadece Türkiye’ye yapılan bir iyilik değildir”

Altunyaldız: “Gümrük Birliğinin güncellenmesi sadece Türkiye’ye yapılan bir iyilik değildir”
AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız, Gümrük Birliğinin güncellenmesine...

AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız, Gümrük Birliğinin güncellenmesine Türkiye'ye yapılan bir iyilik gibi bakmanın doğru bir yaklaşım olmadığını, bu süreci uzatarak Türkiye'yi cezalandırdığını düşünenlerin aslında kendilerini cezalandırdıklarını söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız, Konrad Adenauer Derneği tarafından İtalya'da düzenlenen Türkiye-Almanya Ekonomik Diyalog Toplantısına katıldı. Toplantıda Türkiye ekonomisindeki dönüşümü anlatan Altunyaldız, Türkiye-AB ilişkilerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Altunyaldız, Gümrük Birliğinin güncellenmesine Türkiye'ye yapılan bir iyilik gibi bakmanın doğru bir yaklaşım olmadığını, bu süreci uzatarak Türkiye'yi cezalandırdığını düşünenlerin aslında kendilerini cezalandırdıklarını ifade etti. Altunyaldız, "Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, tüm tarafların karşılıklı yararına olan bir uygulamadır. Amacımız Gümrük Birliği'nin bir "kazan-kazan" senaryosu temelinde güncellenmesidir. Türkiye ve AB ekonomi ve sanayileri birbirine öylesine entegre olmuş haldeki, Türkiye olmadan Alman ekonomisi de AB ekonomisi de zedelenir" açıklamalarında bulundu.

"Geleceğe baktığımızda Türkiye için iddialıyız"

Türkiye'nin son 15 yılda sağladığı istikrarlı büyüme ile küresel düzeyde üstün bir performans sergilediğini belirten Altunyaldız, bu durumun arkasında güçlü makroekonomik stratejiler, ihtiyatlı mali ve para politikaları ile yapısal reformların olduğunu söyledi. Altunyaldız, "Genç, iyi eğitimli, nitelikli ve rekabetçi bir iş gücü, 80 milyonluk geniş bir iç piyasa, rekabetçi ve dinamik bir özel sektör, ulaştırma, telekomünikasyon ve enerji sektörlerinde son derece gelişmiş teknolojik altyapı ile geleceğe baktığımızda, Türkiye ekonomisi için iddialıyız" dedi.

"İlişkilerimizi normalleştirmek için doğru yoldayız"

Almanya- Türkiye ilişkilerine de değinen Altunyaldız, "Türk-Alman ilişkileri güçlü bir temele sahiptir. İşbirliği ekonomik, politik, kültürel ve sosyal neredeyse her alanı kapsamaktadır. Yoğun ikili ilişkilerimizin yanı sıra, Almanya, NATO, AGİT ve Avrupa Konseyi de dahil olmak üzere uluslararası güvenlik ve politik yapılardaki önemli ortaklarımız arasındadır. Bazı önemli konularda anlaşmazlıklarımız var. Son zamanlarda, ilişkilerimizin normalleşmesi için süregelen bir diyalog var. Karşılıklı irade temelinde ilişkilerimizi normalleştirmek için doğru yoldayız. Karşılıklı saygı ve eşit ortaklık yeni Alman hükümeti ile ilişkilerimizin temelini oluşturacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim