• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Altun'dan Pence'e mesaj: Erdoğan sizinle görüşecek

Altun'dan Pence'e mesaj: Erdoğan sizinle görüşecek
ABD'den Ankara'ya gönderilen heyetlerle ilgili soruya Erdoğan'ın "Muhatabım Trump" mesajını vermesi ortalığı karıştırdı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türk tarafını Suriye'nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekatı'nı durdurmaya ikna etmekle görevlendirdiği yetkililerden Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey bugün Ankara'da temaslarına başladı. 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun temasları ise yarın için öngörülüyor.

Bugün ilkin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sky News muhabirinin ABD'li heyetlerle ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

“Ben dimdik ayaktayım. Onlarla görüşmeyeceğim. Onlar Türk mevkidaşları ile görüşecek. Ben, Trump gelirse ancak onunla görüşürüm!”

Bunun üzerine Sky News kanalı ve diğer önde gelen haber ajansları ile medya organları, Erdoğan'ın Ankara'yı ziyaretlerinde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmeyeceğini duyurdu.

Uluslararası medyanın haberleri karşısında ABD Başkan Yardımcısı Sözcüsü, "Pence, Erdoğan'ın görüşmeyi reddetmesine rağmen Ankara'ya gidecek" açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı (AA) ise şu haberi geçti:

"Erdoğan, ABD'den gelen heyetle bir görüşmesinin olup olmayacağı sorusuna, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dışındakilerle görüşmesinin söz konusu olmadığı yanıtını verdi."

Ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan hem Türkçe hem İngilizce tweet geldi:

Ancak bu sırada Pompeo 'buna rağmen Türkiye'ye gitmeyi planladığı, Erdoğan'la yüz yüze görüşme gerçekleştirmeyi beklediği' açıklamasını yapıyordu.

Daha önce Beyaz Saray Ankara'ya göndereceği heyetin, 'Türkiye Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'nı durdurana kadar yaptırımların kalacağını' iletmekle görevli olduğunu açıklamıştı.

Trump yönetiminden Suriye'deki harekat durmazsa Türkiye'yi daha ağır yaptırımlarla tehdit eden açıklamalar da geliyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim