• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Almanya’nın kararı turizmcileri sevindirdi

Almanya’nın kararı turizmcileri sevindirdi
Almanya korona virüs nedeniyle Türkiye'ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını turizm bölgelerine yönelik kısmen kaldırdı.

Almanya korona virüs nedeniyle Türkiye'ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını turizm bölgelerine yönelik kısmen kaldırdı. Karar, Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'ndaki turizmciler tarafından sevinçle karşılandı. Kuşadası Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek, "Kötü giden sezonu Alman turistlerin belirtilen illere tatil için rahatça gelmeleri sayesinde kurtarma şansımız doğdu" dedi.

Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı Almanya tarafından kısıtlı olarak kaldırıldı. Daha önce 31 Ağustos'a kadar Türkiye'nin bütün illeri için seyahat uyarısı kararı aldığını açıklayan Almanya, dün bu uyarının İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'yı kapsamayacağını açıkladı. Almanya'nın, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla duyurduğu karar, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Kuşadası'ndaki turizmciler arasında sevinçle karşılandı.

"Sezonu kurtarma şansımız doğdu"

Alman hükümetinin geç de olsa doğru bir karar verdiğini belirten Kuşadası Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek, "Aydın bölgesi için Alman pazarının önemi gerçekten çok büyük. Geçen yıl Aydın'da 100 bine yakın Alman turisti ağırladık. Bunlardan 72 bin tanesi tatil için Kuşadası'nı tercih etti. Almanlar özellikle Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında seyahate çıktıkları için bu karar sayesinde koronavirüs nedeniyle kötü giden sezonu kurtarma şansımız doğdu" dedi.

"Korona virüs tehdidi yok"

Karar, Almanya'dan Türkiye'ye gelen turistler tarafından da olumlu karşılandı. Eşi Olcay Çetinbaşlar ile tatil yapmak için 4 yıldır Kuşadası'na geldiklerini belirten Angelique Çetinbaşlar, "Kuşadası çok güzel bir tatil kenti. Devletimiz Aydın'a olan seyahat kısıtlamasını kaldırmakla çok doğru bir karar verdi. Çünkü burada koronavirüs tehdidi bulunmuyor. Ayrıca otellerdeki tedbirler de en üst seviyede" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim