• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Almanya’da ırkçılığa ve dışlanmaya karşı film çektiler

Almanya’da ırkçılığa ve dışlanmaya karşı film çektiler
Almanya'da Türk gençlerinin rol aldığı, ırkçılığa ve dışlanmaya karşı film çekildi.

Almanya'da Türk gençlerinin rol aldığı, ırkçılığa ve dışlanmaya karşı film çekildi. Filmde "Birlikte yaşama" mesajı verildi.

Almanya'da Türk gençlerinin rol aldığı, ırkçılığa ve dışlanmaya karşı film çekildi. Film ile "Birlikte yaşama" mesajı verildi. Filmin yönetmenliğini ise Türk kökenli sinema ve belgesel yönetmeni Ayşe Kalmaz yaptı. Şehirde yaşayan ve çoğunluğu Türk kökenli gençlerden oluşan oyuncular, gerçek yaşamı beyaz perdeye taşıyarak, ırkçılık ve dışlanmaya karşı mesaj vermek istediklerini ifade ettiler.

Amaç ön yargıları kırmak

İHA mikrofonuna konuşan Dinslaken Kick Box Spor Kulübü Başkanı Mesut Yıldırım, yaşadıkları Dinslaken şehrinde Türk gençlere kötü bir imaj verilmeye çalışıldığını ifade ederek, aksini göstermek ve birlikte yaşama mesajı vermek istediklerini söyledi. Başkan Yıldırım, "Bu şehir kötü tanıtıldı. Burada herkes birlikte yaşıyor. Burada yaşayan biziz, ama bizi dinleyen yok" siteminde bulundu. Kendilerini güzel bir örnek insan olarak tanıtarak ırkçılık karşıtı mesajlar vermeye çalıştıklarını söyleyen Yıldırım, "Yaşayan bilir, burada da biz yaşıyoruz. Biz burada doğduk, burada yaşamak istiyoruz. Almanlar bizimle yaşamaktan çok memnun. Spor kulübümüze gelen çok sayıda Alman var. Bu film ile ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı sesimizi duyurmaya çalışacağız" dedi.

"İnsanları öne çıkaran bir çalışma"

Filmin yönetmeni Ayşe Kalmaz ise çekilen bu film ile ırkçılık konusunda önemli mesaj verildiğinin altını çizerek, gerçek halkın oynadığı bir film ile gerçekleri yansıttıklarını söyledi. Kalmaz, "Çekilen film, halkın sesini duyuracak bir çalışma. Buradaki insanları ön plana çıkaracak bir çalışma olsun istedik. Güzel bir proje oldu. Filmde çoğunluk olarak Türk gençleri oynadı. Bunların yanı sıra, Alman ve Arap gençleri de rol aldı. Almanya'nın geleceğini temsil eden ve birçok kültürden olan gençler" ifadelerini kullandı.

"Diyalog olmayınca ırkçılık ortaya çıkıyor"

Yeni neslin bir öncesine göre daha aktif ve kendini ifade ettiğini söyleyen Kalmaz, "Halkın kendi sesine ses verecek çalışmaların çoğalmasını istiyoruz. Kültürler arası iletişime katkısı olursa, çok güzel olur diye düşünüyorum. Bu filmin ırkçılık konusuna da pozitif bir katkısı olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. Irkçılığın, insanların arasında diyalog olmamasından kaynaklandığını söyleyen Kalmaz, "Yaptığımız filmle, ya da yaptığımız her türlü sanatsal çalışma ile bu diyaloğu sağlayabiliyorsak ırkçılık da azalır diye düşünüyorum. İnsanlar, tanımadıklarını ötekileştirir. Biz bu çalışma ile insanları birbirine yaklaştırabilirsek ırkçılığa daha az yer kalır" diye konuştu.

Filmin Alman televizyon kanallarında ve çeşitli video platformlarında yayınlanacağı ifade edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim