• BIST 9530.47
  • Altın 2484.848
  • Dolar 32.5195
  • Euro 34.8601
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Alıcık, “TEK Hedefimiz Nazilli’ye Hizmet Etmek”

Alıcık, “TEK Hedefimiz Nazilli’ye Hizmet Etmek”
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık projeler ile ilgili son gelişmeleri Nazilli basını ile paylaştı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık projeler ile ilgili son gelişmeleri Nazilli basını ile paylaştı. Ankara'daki temasları hakkında da bilgi veren Alıcık, Dallıca Çayı'nı ıslah etme projesine onay aldıklarını, Bakanlıktan da onaylanan projeye 7.7 milyon TL bütçenin ayrıldığı müjdesini verdi.

Belediye başkanlarının partisi olmadığını İktidar partili bakan ve milletvekilleriyle birlikte hareket etmenin halka hizmet noktasında vatandaşın menfaatine olduğunu ifade ederek, "Sevgide serbestlik ancak saygıda mecburiyet vardır" dedi. Rekabetin seçim dönemlerinde kaldığını vurgulayan Belediye Başkanı Alıcık, "Belediye başkanlarının partisi yoktur. Halka hizmet etme noktasında beraberiz. Bize oy veren, vermeyen vatandaşlarımızın belediye başkanıyız. Böyle de olmak gerekiyor. Allah'a şükür ki bugüne kadar da böyle olduk. Yedinci senemizi bitirdik sekizinci seneye giriyoruz devlette barışığız artı büyükşehir ile herhangi bir kişisel sorunumuz yok. Biz sade yasanın uygulama yönünde sıkıntılıyız" şeklinde konuştu.

"BAKAN EROĞLU'NUN NAZİLLİMİZE DESTEKLERİ DEVAM EDİYOR"

Hakkında "Adam gibi Adam" açıklamasında da bulunduğu Vali Erol Ayyıldız'ın Aydın'da görev yapmasının Aydın adına büyük bir şans olarak değerlendirdiği ve Nazilli'ye sağladığı katkılardan dolayı Nazilli'nin Fahri Hemşehrisi Bakan Veysel Eroğluna teşekkür ederek başladığı basın toplantısında "Gerçekten Bakan Eroğlu'nun Nazilli'ye 4 önemli projede büyük katkısı olmuştur. Bunlar; Dandalaz Barajı'nın içme suyuna dönüştürülmesi projesi, İsabeyli Göleti, Dereköy Çayı ile Dallıca Çayı ıslahıdır. Son olarak Dallıca Çayı'nı ıslah projemizin ihalesi de onaylandı. Bakanlık 7.7 trilyon bütçe verdi. Bu 4 projede Bakan Eroğlu'nun Nazilli'ye 20 trilyondan fazla yatırımı var. Biz Belediye Başkanları olarak her siyasi partiye eşit olmalıyız. "Belediye başkanlarının partisi olmaz" anlayışla çalışıyoruz. Nazilli'ye hizmet için her kesimle barışık olmalıyız. Eğer ki ben yürüttüğüm çalışmalarda siyasi parti ayrımı yaparsam Nazilli'ye hizmet konusunda kötülük etmiş olurum. Ben devlette ve toplumun her kesimi ile barışığım" dedi.

"NAZİLLİ'YE TOPLAMDA GELECEK PARA 20 MİLYON TL" Yİ BULACAK"

Ak Partili Bakanlarla olan sıcak ve samimi ilişkileri sayesinde ilçeye yeni yatımların yapıldığına da dikkat çeken Başkan Alıcık Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun Nazilli ile ilgili olarak yapılan müracaatların hiç birini sonuçsuz bırakmadığını belirterek Dandalaz barajından gelen su ile 100 yıllık su sorununu çözmenin yanında Mergen Çayı ıslahı ve mesire alanı ve hatta Dereköy çayında su tutma projelerine de destek verdiğini söyledi. Programa alınan projelerle ilgili olarak Nazilli'ye toplamda gelecek paranın 20 milyon TL yi bulacağını ifade eden Alıcık "Nazilli için bu rakamlar hiç de küçümsenmeyecek bir rakamlar değil. Demek biz Ankara'ya gezmeye değil projeler üretmeye gidiyoruz, sonucunu da alıyoruz halkımızın da bunları iyi bilmesi gerekiyor. İsabeyli göleti 1 milyon 4 yüzbin metreküp su tutacak. İleride burada HES bile yapılabilir. Buralarda piknik alanları oluşturuyoruz. Hazineden olan yerleri alıyoruz. İleride daha iyi hizmetler yapacağız. Dereköy Çayı'nın takipçisi olduk. Bakanlıklardaki yakın takibimizin sonucunu da aldık. Devletimizin Dereköy Çayına verdiği para 5,5 Trilyon artı KDV. Nazilli Belediyesi olarak biz 2 trliyon para harcadık. Çokta güzel bir yer oldu. Bisiklet yolu çalışmalarımız var. Yakında göreceksiniz. Bunun yanında Dallıca'nın ihalesi bitti. Bunu ilk defa duyuyorsunuz. Geçen hafta Ankara'daydım. Onayını da verdiler. 7,7 trilyon artı KDV. Nazilli batıya doğru büyüyor. Bu onaylanan proje ile Dallıcanın çehresi değişecek. Bu dört projeden dolayı bakanımız Eroğluna'a teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yılda Mergen Çayı'nın ihalesi olacak. Bununla birlikte diğer projelerle birlikte toplamda 20 trilyon para gelecek. Nazilli için bir bakanlıktan gelecek küçümsenmeyecek iyi rakamlar. Tüm bunların yanında Olimpik yüzme havuzu organize sanayiye yapılıyor, Burdur'a kaçıyordu. Zamanın milletvekili Gültekin Kılınç ve ondan sonra milletvekili olan Abdurrahman Öz'ün takibiyle inşaatı başladı. Bunun yanında yeni Kapalı Spor Salonu için Şehitler Bulvarının altında yer veriyoruz. Yatırım programının içine girdi. Bunlar Nazilli için güzel şeyler " dedi.

"NAZİLLİ ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLACAK"

Önümüzdeki yıl Nazilli Meslek Yüksel Okulu Uygulamalı Birimleri'nin faaliyete geçecek olmasıyla öğrenci sayısının iki katına çıkacağının müjdesin de veren Başkan Alıcık, "Biz her fırsatta Nazilli'yi üniversite şehri yapacağımızı söylüyoruz. Aydın'da üniversiteye bizim kadar sahip çıkan başka bir belediye daha yok. Önümüzdeki yıl Nazilli Meslek Yüksel Okulu Uygulamalı Birimleri faaliyete geçecek. 7 bin öğrenci daha ilçemizde eğitim görecek. Bu Nazilli'miz için çok olumlu bir gelişmedir. Bunun dışında üniversitemize hem konferans salonu hem de kütüphane yapacağız. Bununla birlikte öğrencilerimiz daha iyi bir eğitim olanaklarına sahip olacak. ADÜ" nün Sümer Kampüsünde kullanmadığı alanları biz istemiştik. Şu anda Senato'dan geçti ve küçük yazışmalar kaldı. Bu işlemler bittiğinde Sümer Kampüsünde yeni derslikler yapacağız. ODTÜ'den sonra ikinci büyük bir kampus yapmak istiyoruz. Burada artacak öğrenci sayısı ile ilçedeki ekonomi hem canlanacak hem de ilçemiz bir eğitim yuvası haline gelecektir" diye konuştu.

"HAYATA GEÇECEK PROJELER İLE NAZİLLİ'NİN EKONOMİSİ CANLANACAK"

Eski sanayi bölgesindeki Kentsel dönüşüm sürecinin de başlatıldığını belirten Alıcık, NAZKENT daire sahiplerine de anahtar teslim müjdesini verdi. Alıcık,"Eski sanayi bölgemizde de kentsel dönüşüm sürecini başlattık. Hazırlamış olduğumuz evrakları bakanlığa sunduk. En kısa sürede olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz. Bunun dışında Yeni sanayide NAZKENT projesi ile vatandaşlarımızı uygun fiyatlarla ev sahibi etmiştik. Şimdi de Pınarbaşı Mahallesi'ndeki NAZKENT projesini tamamladık. Önümüzdeki günlerde anahtar teslim törenlerini yapacağız. Yine ayrıca Eski Cezaevi'nin olduğu yer 25 Şubatta ihaleye çıkıyor. Biliyorsunuz burası ile ilgili Emsal karar alınmıştı. Buraya yapılacak proje ile de belediyemiz kar payı alacak yani buradan hâsılattan pay alacağız. Türkiye'nin her yerinden değişik projeler bekliyoruz. Burada otopark sorununu çözmeyi hedefliyoruz. Nazilli'nin ekonomisini canlandırabilecek bir Alış veriş merkezi olmasını planlıyoruz. İnşallah çok güzel bir proje gelir.

"İKTİDARA DA GİDERİM, MUHALEFETE DE, GİTMEZSEM O ZAMAN NAZİLLİ'YE İHANET ETMİŞ OLURUM"

Belediye olarak önümüzdeki günlerde faaliyete geçirecekleri projeler hakkında da bilgiler aktaran Başkan Alıcık, "Belediye Meydanı'nın ön tarafını düzenleyeceğiz. Oraya farklı bir görünüm kazandıracağız. Bunun dışında Yıldıztepe Mahallesi'ne botanik park yapacağız. Yine aynı şekilde Dallıca Çayı bölgesini Islah ettikten sonra oraya ve İsabeyli'ye piknik alanları yapacağız. Vatandaşlarımıza şehir dışında rahatça nefes alabileceği alanlar yaratacağız. Mesela şu anda İsabeyli Mahallesinde tip proje olarak Nazilli'dekilerin aynısı kapalı Pazar yeri yapmaktayız. İsabeyli Mahallesinde imar alanı genişletilmesi ile ilgili de kararlar alınacak. Organize Sanayi Bölgesi'ne olimpik yüzme havuzu projesi başladı. Güneş Enerjisinden yararlanılması ile ilgili proje için de önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Zafer Mahallesi büyüyor, Yeşil Mahalle büyüyor ve genişliyor ancak bu mahallelerde alt yapı lazım bunun için de imar revizyonu gerekiyor. Bakın gördüğünüz gibi elimizde yapımı devam eden ve yapılacak olan bir sürü proje var. Ben iktidara da giderim, muhalefete de giderim ben gitmezsem ancak o zaman Nazilli'ye ihanet etmiş olurum ve şunu da unutmamak gerekir ki Yerelde biz zaten iktidarız. Bizim için Nazilli'ye hizmet ön planda. Mesela biz geçmiş bir tarihte dedik ki bizim yapamadıklarımızı yapsınlar ve Nazilli'nin İl olmasını sağlasınlar o zaman ben hiçbir şey demeden kenara çekilir istifa bile ederim demiştim. Bu konuda hiç gocunmam. Biz Belediye Başkanı olarak toplumun bütün kesimleri ile barışık olmak zorundayız. Ne siyasi ne de başka türlü insan ya da sınıf ayırımı yapamayız. Bizim için önemli olan toplumun her kesimine hizmet sunabilmektir. Geleceği düşünen kahraman olamaz. Hiç kimseye yağcılık etmiyoruz. Benim şu an ki tek derdim bu kadar parasızlığa rağmen bu memlekette hizmet etme derdindeyiz. Büyükşehir yasası olmasa Nazilli'yi uçururdum" dedi.

Alıcık, “TEK Hedefimiz Nazilli’ye Hizmet Etmek”

Alıcık, “TEK Hedefimiz Nazilli’ye Hizmet Etmek”

Alıcık, “TEK Hedefimiz Nazilli’ye Hizmet Etmek”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim