• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ali Özkan: "Danişment Sakinlerinin İstemediği Hiçbir Şey Olmayacak"

Ali Özkan: "Danişment Sakinlerinin İstemediği Hiçbir Şey Olmayacak"
Karacabey Belediyesi'nin Danişment Mahallesi'nde gerçekleştirdiği, jeolojik etüt çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Özkan, "Sözümüz...

Karacabey Belediyesi'nin Danişment Mahallesi'nde gerçekleştirdiği, jeolojik etüt çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Özkan, "Sözümüz söz, Danişment sakinlerinin istemediği hiçbir şey olmayacak" dedi.

İlçe merkezinden en kırsal yöreye kadar, 85 mahalle ile birlikte topyekun bir kalkınmayı hedeflediklerine vurgu yapan Özkan, "Kırsal mahallelerimizin modern kentin bir parçası olmaları adına, her yöremizde modern tesisler kurulmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın istemediği bir şeyin, halka rağmen gerçekleştirilmesi mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Büyükşehir yasasıyla ile birlikte, köy tüzel kişiliği uhdesindeki arazilerin, ilçe belediyelerine geçtiğini ve Danişment Mahallesi'nde de bir kısım arazinin tapusunun, belediye mülkiyetine geçtiğini ifade eden Özkan, "85 mahallemizde hangi tür yatırımlar gerçekleştirebileceğine dair bir envanter çıkarılması yönünde gerekli fizibilite çalışmaları yürütüyoruz. Danişment Mahallesi'nde ekiplerimiz, jeolojik etüt çalışmaları yürütüyor. Tüm halkımızla ortak akıl ve istişare kültürü çerçevesinde, 7 gün 24 saat istişare halindeyiz. Danişmentli vatandaşlarımızla birlikte, her şeyin en iyisini en güzelini gerçekleştirme gayretindeyiz. Yapmak istediğimiz etüt çalışması çok abartılıyor. Biz sadece, o arazinin yapısı hakkında fikir sahibi olmak istiyoruz. Şu an için hepsi bu. Kimseye ya da hiçbir şirkete bu araziyi vermiş değiliz. Bu araziyle ilgili bize gelen bir teklif de yok. Bu arazinin birilerine peşkeş çekilmesi ise kesinlikle söz konusu değil, olamaz. Zaten buraya bir tesis ya da fabrika yapılacaksa buna ben değil, meclis karar verir. Yine altını çizerek söylüyorum ki o arazide Danişmentliler'in istemediği hiçbir şeyi yapmayacağız. Sözümüz söz. Biz şu etüt çalışmasını bir yapalım, arazinin yapısına bakalım ve ona göre de köylümüzle yine görüşeceğiz. Bu konuda somut gelişmeler olursa bunu mutlaka köylüyle paylaşacağız ve onların onayını almadan da hiçbir şey yapmayacağız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim