• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ali Korkut’tan Eğitime Dev Destek

Ali Korkut’tan Eğitime Dev Destek
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe sınırlarında Orta Okul son sınıfta okuyan öğrencilere yönelik deneme sınavı yaptırıyor.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe sınırlarında Orta Okul son sınıfta okuyan öğrencilere yönelik deneme sınavı yaptırıyor. Deneme sınavı ilçede Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm Ortaokullarda gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Ali Korkut, TEOG sınavlarına yönelik kaynak kitap temin ettiklerini hatırlatarak "Amacımız çocuklarımızın geleceğine katkı yapabilmek. Geleceğimizi önemsiyoruz, çocuklarımız için her şeyi yapıyoruz" dedi.

Yakutiye Belediyesi 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TEOG sınavlarına ilçe sınırlarında okuyan Ortaokul 8. sınıf öğrencileri hazırlanabilsinler diye deneme sınavı düzenledi. Eğitimin her alanında yaptığı desteklerle öne çıkan Belediye Başkanı Ali Korkut, "Eğitim öğretim yılı başında çocuklarımızın yararlanması amacıyla kaynak kitap temin ettik. 3200 çocuğumuza kaynak sağladık. Kaynak kitapların etkisini ilk TEOG sonuçlarında gözlemledik. İlçenin başarısında yükselme meydana geldi. Şimdi, son TEOG öncesi deneme sınavı yapıyoruz. İlçe sınırları içerisinde yer alan 3200 8. sınıf çocuğumuzun katılacağı sınav Perşembe günü gerçekleşecek. Amacımız onların başarısına katkı sağlayabilmek, onların hayatlarına küçükte olsa bir dokunuş yapabilmektir. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, geleceğimizin güzel olması için ne gerekiyorsa yapmalıyız" dedi.

TEOG deneme sınavı 14 Nisan 2016 Perşembe günü sabah saat 09.00 da yapılacak. Sınava, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ortaokulların 8.sınıf öğrencileri katılacak. 3200 öğrenciyi kapsayan TEOG deneme sınavı toplam 120 soru, Türkçe , Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce derslerini kapsıyor. Sınav 240 dakika sürecek ve tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Sınav soruları TEOG sınav sistemine ait soru kalıplarına uygun hazırlandı. Sınav sonrası öğrencilere verilecek karnelerle ; ders başarıları , puan türleri ve başarı sıralamaları ayrıntılı olarak belirtilecektir.

Ayrıca öğrencinin sınav sonucuna göre ; ilçe , okul ve sınıf ile kıyaslanması , öğrencilerin başarı durumu , derslere ait başarı analizi, kazanım, konu ve ünitelere ait başarı analizi ölçme ve değerlendirme analizi ile sunulacak.

Başarıya hem destek, hem ödül

Eğitim alanındaki çeşitli destekleriyle geleceğimiz gençlerin en büyük yardımcısı olan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, öğrencilerin başarısına ödülde koydu. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "Sınavlar çocuklarımızın gelecekteki başarıları etkileyecek önemli eşikler. Onları rahat aşabilmeleri için kaynak kitap temini, deneme sınavı gibi katkıları sunuyoruz. Ben buradan 3 bin 200 çocuğumuza sesleniyorum, sınavda başarınızı yükseltin, bende sizler için gerekeni yapayım. Başarı sıralamasına göre, ilçemizin, bizim yüzümüzü güldüren sonuç alan öğrencilerimize ödül vereceğiz. Yeter ki azmetsinler. Onlar başarıya niyetlensinler, biz onlara herşeyi sağlamaya hazırız" şeklinde konuştu.

Ali Korkut’tan Eğitime Dev Destek

Ali Korkut’tan Eğitime Dev Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim