• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Ali İsmail Korkmaz'ı iki yerde daha dövmüşler

Eskişehir'de öldürülen Korkmaz'ın 3 kez dövüldüğü ortaya çıktı. Jandarma'nın raporu ve görüntülerine göre öldüren dayakta 4 polis daha var.
Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ’ın dövülmesine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.
 
Vatan gazetesinden Kemal Göktaş’ın haberine göre Korkmaz ailesinin avukatı Ayşegül Kumaş, videolar üzerinde yaptığı çalışmada Korkmaz’ın dövüldüğü Sanayi Sokak’taki Beşik Otel ve Harman Fırın’ın kameralarının saatlerinin gerçek zamanı yansıtmadığı, iki kamera arasında 18 dakika 50 saniye fark olduğunu tespit etti. Korkmaz’ın 01.05’de dövüldüğü belirlendi.
 
Buna karşın Harman Fırın’ın kameralarının gerçek zamanla 1 saat 8 dakika farkın olduğu ortaya çıkartıyor. Buna göre Beşik Otel’in ve Harman Fırın’ın kamerası aynı zamanı içeriyor ve her iki görüntüde de Ali İsmail Korkmaz görünüyor.
 
JANDARMA: GÖRÜNTÜ SİLİNMİŞ
 
Ali İsmail Korkmaz, fırının önünde dövülmeden önce sokak girişinde avukatların Hüseyin E. olduğunu iddia ettiği polis tarafından dövülüyor. Polis müdahalesinden kaçarken sokağa giren bir grup gence coplarla saldıran sivil polis ve sivil şahıslar cop ve sopalarla dövüyor.
 
Buradan kaçarken Harman fırının önünde dayak yiyen Korkmaz, buradan da Beşik Otel yönüne kaçıyor. Bu kaçış anında Beşik Otel kamerasında kesinti meydana geliyor. Bu kesinti de jandarmadan gelen raporla ortaya çıktı. Daha önce silinen görüntüleri kurtaran jandarma, bu defa Savcılığın talimatı üzerine Korkmaz’ın başka görüntüsünün olup olmadığını araştırdı.
 
Eskişehir Merkez Jandarma Komutanlığı’ndan savcılığa “Hizmete Özel” damgasıyla gönderilen 3 sayfalık raporda, Korkmaz’ın fırının önünde dayak yedikten sonra Beşik Otel’e doğru koştuğunun tespit edildiği belirtildi. Raporda, Beşik Otel’e ait kamera kayıtlarının tam bu sırada 00.16’dan , 00.17’ye kadar (74 saniye) kesintiye uğradığı ve sonra 30 saniyelik bir görüntünün ardından 18 dakika daha görüntü bulunmadığı belirtildi. Raporda “Maktül Ali İsmail Korkmaz ile ilgili herhangi bir görüntünün bulunmamasından dolayı Sanayi Sokak’tan çıkışı tespit edilememiştir” denildi.
 
“YAKALAYIN” DEMİŞTİ
 
Korkmaz’ın dövülmesinin en önemli tanığı burada da Korkmaz’ın dayak yediğini belirtmişti. Harman Fırın önündeki görüntülerde de tutuklu sanık Mevlüt Saldoğan’ın Beşik Otel önündeki polislere “yakalayın” anlamında el işareti yaptığı belirlenmişti. Tanık da Saldoğan’ın “yakalayın” diye bağırdığını anlatmıştı. İşte Saldoğan’ın “yakalayın” demesinin ardından tam Korkmaz’ın Beşik Otel’in önünden geçtiği sırada 74 saniyelik görüntünün silindiği ortaya çıktı. Bu silinmeden sonra yaklaşık bir buçuk dakika daha çekim yapan kameralar sonra 18 dakika daha silindiği belirlendi. Otel sahibi bu silinmeleri “şalteri indirdim” diye açıklamasına rağmen tam da Korkmaz’ın dövülme anında görüntülerin silinmesi silinmenin Korkmaz’ı üçüncü kez döven polislerin kimliklerinin gizlenmesi amacına yönelik olduğu kuşkusunu artırdı. Avukatlar hem Korkmaz’ı ilk döven polisin hem de Beşik Otel’in önünde başka görüntüleri bulunan 3 polisin sorgulanarak tutuklanmasını istiyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim