• BIST 9548.09
  • Altın 2491.264
  • Dolar 32.4781
  • Euro 34.5109
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Ali Fuat Yılmazer'in kızı: Bu saatten sonra artık gerçekler konuşacak

Ali Fuat Yılmazer'in kızı: Bu saatten sonra artık gerçekler konuşacak
İstanbul Adliyesi'nde hakim karşısına çıkan eski polis müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kızı Fatma Yılmazer, savunma aşamasına geçilmesinin kendilerini...

İstanbul Adliyesi'nde hakim karşısına çıkan eski polis müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kızı Fatma Yılmazer, savunma aşamasına geçilmesinin kendilerini memnun ettiğini belirtti. Babam da dahil olmak üzere bütün tutuklular konuşacaklar ve bildiklerini söyleyecekler diyen Fatma Yılmazer, "Bu saatten sonra artık gerçekleri örtemeyecekler, gerçekler konuşacak." dedi.

Tutuklu polislerin yakınları, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek mahkeme salonundaki yerlerini aldı. Duruşmaya verilen arada açıklama yapan polis müdürü Ali Fuat Yılmazer'in hukukçu kızı Fatma Yılmazer, tarafsız ve bağımsız bir yargı süreci işlemediğini ve bunun farkında olduklarını söyledi.

'KOĞUŞTURMA AŞAMASI BİTTİ, ARTIK SAVUNMA AŞAMASINDAYIZ GERÇEKLER KONUŞACAK'

Yargı organı görünüşte var olduğunu ancak işlemediğini söyleyen Fatma Yılmazer, "Ama şu anlamda çok iyi, artık koğuşturma aşamasını geçtik, savunma aşamasına geldik. Babam da dahil olmak üzere bütün tutuklular konuşacaklar ve bildiklerini söyleyecekler. Onlar her ne kadar kısıtlı imkanlarla savunma hazırlıyor olsalar da, hani kapsamlı iddianameler olmasına karşın savunmalarını elle yazmak zorunda kalıyorlar. Hepsini, eklerle birlikte kontrol etmeleri mümkün olmuyor. Cezaevinde talepleri karşılanmıyor ya da geç karşılanıyor. Bunlara rağmen çok iyi şekilde hazırlanıyorlar. Bu saatten sonra artık gerçekleri örtemeyecekler, gerçekler konuşacak." dedi.

Babası ve diğer tutuklu polislerin gözaltına alındıktan sonra hiç tutuklamaya sevk edilmemeleri gerektiğini söyleyen Yılmazer, "Başından itibaren hukuksuz işleyen bir süreç ve şu anda da yargıda ben bir değişiklik göremiyorum. Yargı aynı ama bizi umutlandıran gelişme artık savunma yapabilecek ve bildiklerinin kayda geçecek olması. Daha fazla susturamayacaklar." şeklinde konuştu.

Hakimlerden bu saatten sonra bağımsız olabilmelerini beklediğini anlatan Yılmazer, bunun mümkün olup olamayacağını bilemediğini söyledi. Yılmazer, "Suç isnat edemiyorlar, delil ileri süremiyorlar, sürseler ispat edemiyorlar. Gerçekten çok ciddi usul hataları var. Esas konusuna zaten hiç girmiyorum, hiçbir yerinden tutulacak iddia yok. Şu anda içeride bir tiyatro sergileniyor. Ne savunma hakkına riayet ediliyor, ne adil yargılanma, ne silahların eşitliği ilkesine. İçeride şu an bildiğimiz bütün hukuk ilkelerine aykırı bir yargılama yürütlüyor." şeklinde konuştu.

Eski polis müdürlerinden Yurt Atayün'ün kızı Elif Atayün de aylardır bekledikleri yargı sürecinin başladığını ve tarafsız bir yargılama umuduyla mahkemeye geldiklerini söyledi. Atayün, "Sevdiklerimi görmek büyük bir güç verdi bize, bugün de yine onların arkasında ve yanındayız. Aylardır onlardan ayrıyız, sabahtan akşama kadar duruşma salonunda aynı havayı solumak bile bizi mutlu ediyor. Ancak şu an tarafsız ve bağımsız bir yargılama yok. Maalesef ümit ettiğimiz gibi değil, avukatlarımızın reddi hakim talepleri var. Hayırlısının olmasını diliyoruz. İnşallah güzel günler gelecek, bir gün hukuk işleyecek. Buna inancımız tam. Sabırla beklemeye devam edeceğiz." dedi.

Atayün, savunma hazırlayan babasının bilgisayar talebinin 15 gün önce kısıtlı sürelerle cezaevinde karşılanmaya başladığını belirterek mahkemenin bu konuyla ilgili bir karar verdiğini ancak uygulamada geç kalındığını da sözlerine ekledi.

Ali Fuat Yılmazer'in kızı: Bu saatten sonra artık gerçekler konuşacak

Ali Fuat Yılmazer'in kızı: Bu saatten sonra artık gerçekler konuşacak

Ali Fuat Yılmazer'in kızı: Bu saatten sonra artık gerçekler konuşacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim