• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Ala'ya Kabataş'daki kazayı sordu

Ala'ya Kabataş'daki kazayı sordu
CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, Kabataş'taki otobüsünün vapur iskelesine dalması ile meydana gelen kazada herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını sordu.


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, Kabataş'ta belediye otobüsünün vapur iskelesine dalması ile meydana gelen kazada ayağından ağır yaralanan üniversite öğrencisi Kübra Dere'nin olayında kusuru olan kişi/ kişiler ve sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na bakan Ala'nın tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru onergesinde, şu ifadelere yer verdi;

"Son dönemlerde ülke çapında belediye ve özel halk otobüslerinin karıştığı kazaların sayısı artmıştır. Kabataş'ta belediye otobüsünün vapur iskelesine dalması ile meydana gelen kazada ayağından ağır yaralanan üniversite öğrencisi Kübra Dere'nin olayında sonra Belediye otobüsü ve özel halk otobüs kazalarının sayısı, nedenleri, nasıl önleneceği, alınacak tedbirler ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi önem arz etmektedir.

Bu bağlamda;

1-2009-2014 yılları arasında belediye otobüslerinin karıştığı kaza sayısı yıllar itibariyle nedir? İllere göre dağılımı nedir?

2-2009-2014 yılları arasında Özel halk otobüslerinin karıştığı kaza sayısı yıllar itibariyle nedir? İllere göre dağılımı nedir?

3-Kabataş'ta belediye otobüsünün vapur iskelesine dalması ile meydana gelen kazada ayağından ağır yaralanan üniversite öğrencisi Kübra Dere'nin olayında kusuru olan kişi/ kişiler ve Sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?  Açıldıysa soruşturma ne aşamadadır?

4-Belediye ve Halk otobüslerinin yaptığı kaza sayısı yıllar itibariyle sürekli artmış mıdır? Artmışsa nedeni nedir?

5-2014 yılında belediye ve Halk otobüslerinin yaptığı kazalarda yaşamını yitiren, yaralanan vatandaş sayısı kaçtır?

6-2014 yılında belediye ve Halk otobüslerinin yaptığı kazalarda ne kadar maddi hasar meydana gelmiştir?

7-2014 yılında belediye ve Halk otobüslerinin yaptığı kazalarda şoförler kaçta kaç kusurlu bulunmuştur?

8-2014 yılında araçtan kaynaklanan sebeplerden kaza yapan belediye otobüsü sayısı kaçtır?

9-Belediye ve Halk otobüslerinin yılda kaç kere bakımı yapılmaktadır? Araçların bakım onarımı kim/kimler tarafından denetlenmektedir?

10-Belediye ve Halk otobüs şoförleri nasıl seçilmektedir? Bakanlığınız şoförleri sınav eğitime tabi tutmakta mıdır? Belediye ve Halk otobüs şoförleri günde kaç saat çalışmaktadırlar?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim