• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Akyurt Süt Üreticileri Birliği kuruluyor

Akyurt Süt Üreticileri Birliği kuruluyor
Akyurt Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Akyurt Ziraat Odası'nın öncülüğünde Akyurt Süt Üreticileri Birliği kuruluyor.

Akyurt Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Akyurt Ziraat Odası'nın öncülüğünde Akyurt Süt Üreticileri Birliği kuruluyor.

Akyurt Süt Üreticileri Birliği, Akyurt'un süt üretimi yapılan yaklaşık 20 mahallesinden temsilcilerin birlikteliği ile Akyurt Kaymakamlığı, Akyurt İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Akyurt Ziraat Odası'nın öncülüğünde kurulacak.

Akyurt İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Beşir Sungur, kurulacak olan süt üreticileri birliği sayesinde süt üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanacağını ve azalan süt üretiminin artırılacağını ifade etti. Sungur, "Akyurt'ta süt üreticilerinin bir araya gelmesiyle beraber üretim ve pazarlama yeteneklerini artırmayı amaçlıyoruz. Birliğe üye olan üreticilere birçok avantaj sağlanmış olacak. Gebe düve temininin yanı sıra yem fabrikaları ile yapılacak olan anlaşma sayesinde üretim maliyetlerini düşürmüş olacağız. Akyurt'ta süt üretiminin tekelden pazarlanabilmesi için Atatürk Orman Çiftliği gibi büyük firmalarla da anlaşma sağlayacağız" dedi.

Sungur, ayrıca birlik aracılığı ile satılan sütlere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından litre başına 4 kuruş destek sağlandığını da sözlerine ekledi.

İlçede hayvancılığın gelişmesi için süt üreticileri birliğinin önemli rol oynayacağını belirten Sungur, "İlçemizde süt üretiminde ve inek varlığında yaşanan gerilemeyi Bakanlığımızın sağlamış olduğu katkılarla birlikte çözmeyi hedefliyoruz. 2016 yılında 614 işletmemize 2645 buzağı için 1 milyon 137 bin TL, 2017 yılında ise 563 işletmeye 2590 buzağı için 920 bin TL destek sağlandı. Birlik kurulduğunda üyelerimize sağlanan desteklerde artmış olacak, desteklemelerle birlikte hayvancılıkta artacaktır" şeklinde konuştu.

Sungur, birlik aracılığıyla projeler hazırlanacağını ve ilk etapta mahallelere süt toplama tankları konulacağını dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim