• BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Aksaray’da Diyabet Hastalarına Okul Açılıyor

Aksaray’da Diyabet Hastalarına Okul Açılıyor
Aksaray Devlet Hastanesi, artan diyabet hastalığı karşısında diyabet hastalarının eğitimine yönelik harekete geçerek Diyabet Okulu açma kararı verdi.

Aksaray Devlet Hastanesi, artan diyabet hastalığı karşısında diyabet hastalarının eğitimine yönelik harekete geçerek Diyabet Okulu açma kararı verdi.

Konuyla ilgili bilgiler veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Himmet Durgut, Aksaray Devlet Hastanesi bünyesinde Diyabet Okulunun açılacağını söyledi. Genel Sekreter Durgut, diyabet okulunu açmaktaki amaçlarının diyabetle ilgili farkındalığın artmasını sağlamak ve hastaları bilinçlendirmek olduğunu bildirdi.

Aksaray Devlet Hastanesi bünyesinde açılacak diyabet okulunda ilk ders Nisan ayında başlayacak. Kayıt olmak isteyen Diyabet Hastaları, Aksaray Devlet Hastanesi B Blok 3. Katta bulunan Diyabet Eğitim hemşireliğine başvurarak kayıt yaptırabilecekler. Eğitimler, Devlet Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Uzm. Dr. Cafer Kaya ve Diyabet Eğitim hemşiresi Hatice Bilen İpek tarafından verilecek.

Devlet Hastanesi bünyesinde açılacak olan Diyabet Okulunda hasta ve hasta yakınlarına günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunların çözümü, ilaç ve insülin kullanımı, diyet ve diyabetli ayak bakımı konularında eğitimler verilecek. Bu eğitimlere hastalarla birlikte hasta yakınları da katılabilecekler.

Genel Sekreter Durgut, "Diyabet okulu diyabetik hasta ve yakınlarına sunulan bir sağlık hizmeti olup diyabet hastalarının günlük yaşamda karşılaştığı sorunlara çözüm bularak yardımcı olmak ve hastalıkları ile daha kolay yaşamalarını sağlamayı amaçlanıyor. Verilecek eğitim sayesine diyabet hastaları hastalıkları hakkında bilinçlenmekte ve bu sayede hastalar diyabetle ilgili birçok komplikasyonun önüne geçebilecektir. Konunun uzmanlarının katılımı ile düzenlenecek eğitim programlarına tüm hasta ve hasta yakınları ücretsiz olarak katılıp ilgili uzmanlarla bir araya gelme fırsatı bulabilecekler. Ayrıca, diyabet okulunda benzer problemleri olan hastaların birbirleriyle tanışması ve dayanışması da hedeflenmekte" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim