• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

AKP'de bir isim daha kritik göreve getirildi

AKP'de bir isim daha kritik göreve getirildi
Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik getirildi.

Kamu bankalarında değişiklikler sürüyor.
 

Dün, Vakıfbank’ın Yönetim Kurulu Üyeliğine Eski İçişleri Bakanı AKP’li Abdülkadir Aksu, Halkbank’ın Yönetim Kurulu Üyeliğine de eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal getirilmişti. Uysal’ın Büyükçekmece’de seçimi kaybetmesinin ardından bu göreve getirilmesi de ayrıca dikkat çekmişti. Uysal, Hazine ve Maliye Bakanı temsilcisinin verdiği önerge doğrultusunda bankanın tepe noktasına getirildi.

 

ZİRAAT BANKASINA DA AKP’Lİ İSİM GELDİ

 

Yeni gelişme ise Ziraat Bankası’nda yaşandı.

 

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik getirildi.

 

Böylelikle 3 kamu bankasının tepesine de AKP’nin kritik isimleri atandı.

 

ABDÜLKADİR AKSU’NUN KARİYERİ

 

Abdülkadir Aksu 1944 doğumlu. Mülki İdare Amiri; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Devlet Lisan Okulunu bitirdi. İzmir Kınık ve Yozgat Sarıkaya Kaymakamı; Malatya Emniyet Müdürü, Kahramanmaraş Vali Vekili, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Rize Valisi ve Belediye Başkanı, Merkez ve Gaziantep Valisi olarak görev yaptı. Gaziantep Valiliği sırasında “Yılın Bürokratı” seçildi. AKP Kurucu Üyesi oldu. AKP’den milletvekilliği ve İçişleri Bakanlığı yaptı.

 

FARUK ÇELİK’İN KARİYERİ

 

Eğitimci; Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Kocaeli İşletme Enstitüsünde İşletme eğitimi gördü. Refah Partisi İl Başkanlığı, Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, AKP Kurucular Kurulu Üyeliği ve Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 21, 22 ve 23. Dönemde Bursa, 24. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 60, 61 ve 62. Hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı, 64 ve 65. Hükümetlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlerini yürüttü.

 

MEVLÜT UYSAL’IN KARİYERİ

 

Mevlüt Uysal 1966 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde doğdu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

 

Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AKP’nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu.

 

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. 2014 Yerel Seçimlerde AKP adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal ikinci kez Başakşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Uysal, Kadir Topbaş’in istifası ile yaklaşık bir sene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı koltuğunda oturdu. 31 Mart’taki seçimlerde AKP’nin Büyükçekmece adayı oldu ancak seçilemedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim