• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Akıncı: 'Su yönetimi' konusunda tavrımız nettir

Akıncı: 'Su yönetimi' konusunda tavrımız nettir
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye ile KKTC makamları arasın krize dönüşen su yönetimi hususunda net mesajlar verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye ile KKTC makamları arasın krize dönüşen su yönetimi hususunda net mesajlar verdi. Akıncı, "Türkiye'de belediyeler bugün suyu yönettiği gibi Kıbrıs Türk belediyeleri de bunu yapabilir ama bu iş kavga ile olmaz. Bu iş kriz şeklinde olmaz. Oturarak konuşarak akıl yolunda bir çıkış yolun bulmamız lazım. Bu bulunamaz bir çözüm değil. Kıbrıs sorununu çözmeye çalışıyoruz. Suyu mu çözemeyeceğiz." dedi.

Kıbrıs Türk televizyonlarının ortak canlı yayınına konuk olan Akıncı, Türkiye ile KKTC makamları arasında hala çözülemeyen su konusunda açıklamalar yaptı. Akıncı, "30 Nisan'da Bülent Arınç bey geldi. Başbakan Yardımcısıydı… Heyetler arası görüşmede bize bu su konusunda şunu söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanı biz bu konuda bir hazırlık yaptık. Türkiye kanadı olarak bir öneri sunduk. Bu öneri yanıtlanmadı." Daha önceki hükümetten bahsediyor tabii ki … "Kıbrıs Türk tarafının tavrı ne bekliyoruz bize bu söylensin" dedi. Ona da o gün söylediğimi daha sonra her kim geldiyse Sayın Türkiye Başbakanı Davutoğlu da dahil hepsine söyledim. Benim bu konuda tavrım nettir."

"KRİZ YAŞAMAYA GEREK YOK"

Bu konuda kriz yaşamaya gerek olmadığına işaret eden Akıncı şöyle dedi: "Kriz yaşamaya gerek yoktur. Böyle bir nimet… Halk bekliyor. Halk tuzlu sudan kurtulsun. Bunu akıl yolunda birlikte kotarmamız ve başarmamız lazım. Ama unutulmasın ben belediyecilik kökeninden gelen bir insanım. Belediyelerin hukukunu da korumak benim asli görevlerim arasındadır. Belediyeleri dışlamayacak bir formül bulunmalıdır. BESKİ formülü çalışabilir. Eğer eksiği varsa farklı modelleri geliştirilebilir. Ama burada esas yine Davutoğlu'na söylediğimi size de söyleyeyim. Yarın federal yapıya geçeceğimizde Kıbrıs Türkü'nün kendi kurumlarının sahibi olması kendi kurumlarını iyi yönetmesi son derece önemlidir."

"KIBRIS SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ SUYU MU ÇÖZEMEYECEĞİZ"

Bu kurumları kuruluşları batırmak amacında olmadıklarını aktaran Akıncı, "İyi yönetmek kaydıyla belediyelerin içinde olduğu bir modelin bu konunun çözümü olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de belediyeler bugün suyu yönettiği gibi Kıbrıs Türk belediyeleri de bunu yapabilir ama bu iş kavga ile olmaz. Bu iş kriz şeklinde olmaz. Oturarak konuşarak akıl yolunda bir çıkış yolun bulmamız lazım. Bu bulunamaz bir çözüm değil. Kıbrıs sorununu çözmeye çalışıyoruz. Suyu mu çözemeyeceğiz." açıklamalarında bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim