• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

AKİB yaş meyve ihracat pazarını Çin’e taşımayı hedefliyor

AKİB yaş meyve ihracat pazarını Çin’e taşımayı hedefliyor
Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği, Çin Halk Cumhuriyeti'ne yaş meyve ihracatının önünü açabilmek amacıyla Çin Giriş-Çıkış Denetim...

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği, Çin Halk Cumhuriyeti'ne yaş meyve ihracatının önünü açabilmek amacıyla Çin Giriş-Çıkış Denetim ve Karantina İdaresi heyetini ağırladı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) bünyesinde faaliyet gösteren Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği, tarafından davet edilen, 7 kişilik Çin heyeti, yaş meyve ve sebze ihracatı ile bitki sağlığı gereklilikleri konusunda AKİB Hizmet Binası'nda bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, alternatif pazar oluşturma çalışmaları kapsamında Çin pazarını çok önemsediklerini belirtti. Sin, Çin'e turunçgiller başta olmak üzere yaş meyve ihracatı yapabilmek için tamamlanması gereken bitki karantina protokol sürecinin başlatılması ve sonrasındaki sürecin hızlandırılması için iki ülkedeki kurumlar arası diyaloğun önemli olduğunu söyledi. Yaş meyvede kaliteye ve gıda güvenliğine verilen önemin arttığını aktaran Sin, "Sektörde ciddi aşama kaydettik. Çin'e yaş meyve ihracatımızın yükselerek artacağını temenni ediyorum" dedi.

"Türk yaş meyvesini Çin pazarında görmek istiyoruz"

Çin'e ihracat yapmak isteyen ülkeler arasında bir köprü vazifesi gören Çin Giriş-Çıkış Denetim ve Karantina İdaresi'nin Genel Sekter Vekili Xiaohong Duan, Türk yaş meyvesini Çin pazarında görmek istediklerini, bitki karantina protokol sürecinde kurum olarak destek vermeye hazır olduklarını ve iki kurum arasındaki işbirliğinin devam etmesini temenni ettiklerini söyledi.

Toplantıda, Çin heyetinde yer alan Liaoning Giriş-Çıkış Denetim ve Karantina Daire Başkanı Chunhua Dong, Çin'in ithal meyve denetimi ve karantina yöntemleri politikasına ilişkin sunum yaparak soruları cevapladı. Türk tarafı olarak da başta turunçgiller olmak üzere yaş meyve ürünlerinde üretim ve ihraç potansiyelimize vurgu yapılarak Çin'e ihracata hazır olunduğun altı çizildi.

Toplantı sonrasında, Adana'daki narenciye bahçeleri ve paketleme tesisleri ziyaret edildi ve Türk narenciyesinin kalitesi yerinde incelendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim