• BIST 9533.03
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Akdoğan: Türkiye'nin kiminle sorunu varsa hemen ona gidiyorlar

Akdoğan: Türkiye'nin kiminle sorunu varsa hemen ona gidiyorlar
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, muhalefeti eleştirerek, "Türkiye'nin kiminle sorunu varsa, Türkiye ile kimin sorunu varsa hemen koşup ona gidiyorlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığında düzenlenen Çankaya İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Toplantıdaki konuşmasında AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerindeki başarısını "tarihi bir zafer" olarak nitelendiren Akdoğan, bu başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

Yeni bir seferberlik başlattıklarını, bunun icraat, hizmet, yatırım ve reform seferberliği olduğunu söyleyen Akdoğan, "Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz ve getireceğiz inşallah. Ne söyledikse bugüne kadar yaptık bundan sonra da bir bir yapacağız" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin yurt dışındaki mazlumlara yaptığı yardımları devam ederken bir yandan da terörle mücadelesinin sürdüğüne dikkati çeken Akdoğan, "Kararlı bir şekilde terörle mücadele sürecek. Bir kez daha ortaya çıktı ki PKK halkın düşmanıdır, bakın en çok oy aldıkları ilçelerde hayatı cehenneme çevirdiler o halka. En çok oy aldıkları ilçeleri yaşanmaz hale getirdiler. Bu nasıl bir kötülüktür? Bu nasıl bir halk düşmanlığıdır?" dedi.

"Bunlar çözüm umutlarını hendeklere gömdüler ve gömüyorlar"

"Mahalle baskısı" ifadesinin bir dönem çok kullanıldığını hatırlatan Akdoğan, "İşte mahalle baskısı yerine mahalle terörü başladı. Mahallelerde adeta terör estiriyorlar ama bütün bunlar son bulana kadar bu mücadele devam edecek. Bakın terör örgütünün ne kadar taktiği, stratejisi varsa boşa çıkarıldı. Kırsalda, sınır ötesinde, şehir kenarlarında, işte o büyük gruplarla saldırma, 'devrimci halk savaşı' hepsini bir bir çökerttik. O şehir merkezlerindeki yapılanmaları da inşallah teker teker tasfiye edeceğiz. Evet bunlar çözüm umutlarını hendeklere gömdüler ve gömüyorlar" diye konuştu.   

Muhalefet partilerine de eleştirilerde bulunan Akdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin kiminle sorunu varsa, Türkiye ile kimin sorunu varsa hemen koşup ona gidiyorlar. CHP Esed'e gidiyordu biliyorsunuz, iki de bir heyet gönderiyordu, bunlar da Putin'e gidiyorlar. HDP'liler, Rusya’ya koşuyorlar. Yani Türkiye ile kimin sorunu varsa, kendi devletlerinin yanında yer almak yerine hemen onların yanına koşuyorlar, 'nasıl destek olabiliriz' diye. Bunu da milletimiz görüyor. Yani birden 'Rus muhibi' kesildiler. Eskiden vardı biliyorsunuz bu 'muhipler cemiyeti', yani sizin insanınız gibi görünüyor ama başka milletlerin, devletlerin adamı olmuş, onların sevdasıyla yaşıyor. Bunları da milletimiz çok iyi görüyor."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim