• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Akdeniz Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Akdeniz Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı
Mersin Akdeniz Kent Konseyi 9'uncu Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda, mevcut Eş Başkan Faik Burakgazi bir kez daha görev alırken, Ful Uğurhan ise...

Mersin Akdeniz Kent Konseyi 9'uncu Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda, mevcut Eş Başkan Faik Burakgazi bir kez daha görev alırken, Ful Uğurhan ise görevini Canan Yüce'ye devretti.

Akdeniz Kent Konseyi'nin, Akdeniz Belediyesi konferans salonunda yapılan genel kuruluna Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk de katıldı.

Divan Başkanlığını Mustafa Güler'in yaptığı genel kurulun açılışında konuşan Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi,Türkiye'nin çok özel şartları olan bir süreçten geçtiğini söyledi. Konsey olarak ellerinden geldiği kadarıyla çalışmalar yaptıklarını belirten Burakgazi, "Ama bu özel süreç nedeniyle bizim açımızdan çok tatmin edici olmadı. Bunun pek çok nedeni var. Bir yıl içerisinde iki genel seçim yaptık. Kent konseyleri bileşenlerinde siyasi kimlikleri daha önde gelen kişiler, siyasi kimlik öne çıktığında diğer kimlikler geri planda kalabiliyor. Genel kurul üyeleri de takdir ederse bir dönem daha aday olacağım ve hizmet üretmeye çalışacağım. Bu dönem biraz daha güçlenmek istiyoruz. Konseyimize daha fazla zaman ayıracak üyelerin göreve talip olmasını istiyoruz" dedi.

"ÜÇ TEMEL SORUN, TARİHİ KENT MERKEZİ, ULAŞIM VE MADDE BAĞIMLILIĞI"

Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Ful Uğurhan ise dönem faaliyetlerini anlattı. Konsey meclisleri ve çalışma grupları tarafından yapılan çalışmalarda, Akdeniz ilçesinde "Mersin Tarihi Kent Merkezi'nin sorunları ve çözüm önerileri', "madde bağımlılığı ile mücadelede öneriler" ve "kent içi ulaşım" olmak üzere üç önemli sorun tespit edildiğini belirten Uğurhan, "Bunlarla ilgili olarak çalıştaylar düzenlendi ve çalışma grupları oluşturuldu. Konsey olarak ilgili kurumlara çözüm önerilerimizi sunduk. Örneğin Mersin Tarihi Kent Merkezi'ndeki sorunların ancak bütüncül stratejiler ile çözüme kavuşturulacağını düşünüyoruz. Madde bağımlılığı ile mücadelede 7-18 yaş grubundaki çocukların yetenek ve gereksinimlerine göre sportif, kültürel, sanatsal çalışmalar yapmalarını sağlayarak, boş zamanları değerlendirmek ve her türlü tehlikeden uzak kalmalarının sağlanabileceği Çocuk Eğitim Merkezi (ÇEM) yapımı öneriyoruz. Kent içi ulaşım konusunda da Mersin-Adana D-400 Karayolu'nun, proje aşaması Ahmet Taner Kışlalı Köprüsü ile Deliçay arasındaki bölümünün bir an önce ihale edilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Taşucu-Antalya karayolu ile Çeşmeli-Taşucu otoyolu, Organize Sanayi Bölgesi ve Eshab-ı Kehf'in otoyola bağlanmasının kent içi ve kent çevresi trafiği rahatlatacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"ALTERNATİF BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ"

Genel kurulda konuşan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mutlu da kent konseyinin belediyeden bağımsız, eleştiren ve belediye yöneticilerini sürükleyen bir yapıda olmasının yerel demokrasinin gelişmesi bakımından önemine işaret etti. Konseyin dönem faaliyetlerinin tatmin edici olduğunun altını çizen Mutlu, "Birkaç ay önce İstanbul'da "Mahalle Evleri" projemiz, katılımcı belediyecilik anlayışı nedeniyle Türkiye Belediyeler Birliği ve İsveç Belediyeler Birliği tarafından ödüle layık görüldü. Bir ev kadını olarak mahalleden dışarı çıkamayan, hayatın içinde olmak isteyen kadınlara, hayata katılmaları için bir pencere açmaya çalıştık. Yaptığımız işlerde empati kuruyoruz, daha önemlisi halkımıza soruyoruz. Her daim kendimizi eleştirerek daha iyisini yapmaya çalışıyor, alternatif bir belediyecilik sergiliyoruz. Biz daha çok kadınla, engelliyle, dezavantajlı gruplarla temas etmeye çalışıyoruz. Bu noktada bize ışık tutan Akdeniz Kent Konseyi bileşenlerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"MİLYONLUK SOSYAL PROJE BİNALARINDA SİNEK BİLE UÇMUYOR"

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Türk ise ülke genelinde olağanüstü bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek, "Bazı çalışma ve projeler doğal olarak bunun gölgesinde kaldı. Ben emek veren herkese teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan yönetime başarılar diliyorum. Bir hizmeti yaptığınızda, insanların yararlanması çok önemlidir. Biz Hadra Hamamı'nı kültür evine dönüştürdük, atölyeler yetmedi, ek binada kurs ve atölye çalışmaları yapacağız. Öte yandan bakıyoruz, 30-40 milyon lira harcanıp yapılmış olan devasa sosyal etkinlik binalarında bir sinek dahi uçmuyor. Akdeniz Belediyesi olarak kent konseyimize açık çek veriyoruz. Kentimizin ve halkımızın yararına olan her türlü öneri bizim için değerlidir ve imkanlarımız ölçüsünde bu önerileri yaşama geçirmek bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Genel kurulda konuşmaların ardından yapılan seçimde, bu dönem görev almayacak olan Ful Uğurhan'dan boşalan Konsey Eş Başkanlığına, aynı zamanda Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi olan Canan Yüce seçildi. Diğer Eş Başkan Faik Burakgazi ise bir dönem için daha görevinde kaldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim