• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Akdeniz Akademi açıldı

Akdeniz Akademi açıldı
Akdeniz Belediyesi ve Akdeniz İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hazırlanan örnek proje kapsamında, gençlere ücretsiz üniversite hazırlık kursu verecek...

Akdeniz Belediyesi ve Akdeniz İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hazırlanan örnek proje kapsamında, gençlere ücretsiz üniversite hazırlık kursu verecek olan Akdeniz Akademi kapılarını açtı.

Mesudiye Mahallesi Fasih Kayabalı Caddesi üzerinde bulunan Akdeniz Akademi binasında verilen ücretsiz üniversite hazırlık kursları 2 Ekim'de başladı. Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hazırlanan örnek proje kapsamında, maddi imkânsızlıklar nedeniyle üniversite kursuna gitme imkânı bulamayan lise mezunu öğrencilere, kadrolu uzman öğretmenler tarafından dersler verilecek. Akdeniz Akademi'ye bugüne dek 460 öğrenci kayıt yaptırdı. Ancak devam eden talep nedeniyle bu sayının 500'ü bulacağı ifade edildi.

Başkan Pamuk, akademiyi ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi

Akdeniz Akademiyi ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, ilk olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uğurcan, yöneticiler ve öğretmenlerle sohbet etti, emekleri ve özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Başkan Pamuk, ardından sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere, "Akdeniz Akademiye hepiniz hoş geldiniz. Sizleri burada ağırlamaktan son derece mutluyuz" diyen Pamuk, gösterdikleri ilgi nedeniyle gençlere teşekkür etti.

"Dönem sonuna dek gençlerimize her türlü katkıyı sağlayacağız"

Sözlerini, "Bizlere güvendiniz, buralara kadar geldiniz. Emin olun bizler de bu projeye gerçekten çok ciddi yaklaşıyoruz" diyerek sürdüren Pamuk, "Sizler de aynı ciddiyeti yakalayıp sabırlı olursanız hep birlikte büyük bir başarıyı hedefleyip elde edebiliriz. Bu noktada bizler elimizden geleni yapacağız ve dönem sonuna dek sizlere her türlü katkıyı sunacağız. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlere sağlayacağımız her türlü katkı, aslında ülkeye sağlanan bir katkı. O yüzden sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Bir sorununuz, probleminiz olduğu zaman mutlaka öğretmenlerinizle paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarımız anında bize yansıtacaklar, bizler de elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız" dedi.

"Eğitim dokümanlarınız hazır, artık çalışmak da size düşer"

Başkan Pamuk, Akdeniz Akademinin öğrenci sıralarında üniversite hazırlık kurslarına başlayan gençlerden ilk günkü heyecanlarını özellikle korumalarını isteyerek şöyle devam etti; "Lütfen bu konuda ısrarcı olun, kurslarımıza istikrarlı şekilde devam edin. Çünkü bütün arkadaşlarımızın tek hedefi, sizlerin başarılı olmanızdır. Çok şanslısınız çünkü tecrübeli idareciler ve öğretmenlerle bir aradasınız. Emin olun gerek öğretmenlerimiz, gerekse idareci arkadaşlarımız ellerinden gelen her türlü desteği ve katkıyı sizlere vereceklerdir. Sizlerden tek beklentimiz budur. Hedefimiz, başarı oranımızı yüzde 50'lerden yüzde 75'lere yükseltmektir. Akdeniz Belediyesi olarak sizlere eğitim dokümanları desteği sağladık ve bu desteği kursların sonuna kadar da devam ettireceğiz. Bundan sonra çalışmak da artık size kalıyor. Allah yardımcınız olsun, sizlere üniversite sınavlarında ve bütün yaşamınızda başarılar diliyorum."

"Destek bizlerden, gayret gençlerimizden"

Sınıfları ziyaretinin ardından üniversite hazırlık kurslarını değerlendiren Pamuk, "Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Kaymakamlığı, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, lise mezunu gençlerimiz için üniversite hazırlık kursları açacağımızı duyurmuştuk. Bu kurslarımıza gençlerimiz gerçekten çok büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 500 öğrencimiz ile kurslarımıza başladık. Bizlere güvenerek yakın ilgi ve alaka gösteren tüm öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Akdeniz Belediyesi olarak bu kurslara 300 liralık eğitim dokümanı desteği de sağladık. Artık destek bizlerden, gayret de öğrencilerimizden. Gençlerimizin başarılarıyla hep birlikte gurur duyacağız. Kurslarımızda emeği geçen öğretmenlerimiz ve idarecilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize de başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Akdeniz Akademi açıldı

Akdeniz Akademi açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim