• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Akar, Çınar’ı Ziyaret Etti

Akar, Çınar’ı Ziyaret Etti
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulunan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, terör saldırısını kınadığını...

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulunan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, terör saldırısını kınadığını belirterek, bunun tüm Diyarbakır halkına yapıldığını vurguladı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Çınar ilçesine gelerek, ziyaret ve incelemelerde bulundu. Patlamanın yaşandığı yerde incelemelerde bulunan Akar, daha sonra zarar gören esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Akar, şer odaklarını bölgeyi ve Diyarbakır'ı kaos ortamına sürüklemek istediklerini ancak bunu başaramayacaklarını vurgulayarak, "Çınar halkı yalnız değildir. İlçede yaşanan terör olayı bir insanlık suçudur. Silahların ve şiddetin olduğu yerde barıştan ve çözümden bahsedemeyiz. Hiç kimse birlik ve beraberliğimizin önüne geçemeyecektir. Çınar'da yaşanan terör olayı hiçbir vicdana sığmaz. Toplumun tüm kesimi birlikte hareket edip "teröre hayır" demelidir. Biz ülke olarak bu tür badireleri atlattık inşallah bunları da ele ele verip atlatacağız. Bu tür saldırıları yapanların ve halka bu tür eziyeti çektirenlerin acıdan, gözyaşından başka halka verecekleri hiçbir şeyleri yoktur" dedi.

Terörün kimden gelirse gelsin kınanması gerektiğine dikkat çeken Akar, "Diyarbakır'ın huzur kenti olma özelliğini bozmak isteyenlere de Diyarbakır halkı bu fırsatı vermeyecektir. Hep beraber el ele vereceğiz ve terör huzurun güvenin ve kardeşliğin olduğu yeri hedef alıyorlar, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için devlet millet bütünlüğünü hep beraber sağlayacağız. Bu saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere tekrar Allah'tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Zarar gören tüm işyeri sahipleri ve İlçemizin tüm halkına tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" diye konuştu.

Akar, Çınar’ı Ziyaret Etti

Akar, Çınar’ı Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim