• BIST 9536.44
  • Altın 2467.582
  • Dolar 32.4435
  • Euro 34.4921
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

AK Parti’lilerden Tepebaşı Meclis Kararına Suç Duyurusu

AK Parti’lilerden Tepebaşı Meclis Kararına Suç Duyurusu
AK Parti'li meclis üyeleri ve Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, Tepebaşı Belediye Meclisi'nde içkili yerlere ilişkin aldığı kararı mahkemeye...

AK Parti'li meclis üyeleri ve Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, Tepebaşı Belediye Meclisi'nde içkili yerlere ilişkin aldığı kararı mahkemeye taşımak için adım attı.

Geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleştirilen Tepebaşı Belediye Meclisi toplantısında, CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile meclisten geçen, Fabrikalar bölgesi ve Hoşnudiye Mahallesi'nde bulunan bazı mekanlara, belediye tarafından içkili mekan ruhsatı verilmesi hususuna karşın AK Parti'liler "yasal adım" attı. AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar ve Tepebaşı Belediye Meclis Üyeleri, Bölge İdare Mahkemesi'ne gelerek alınan kararın iptal edilmesi istemi ile başvuruda bulundu.

BAŞKA BARLAR SOKAĞI OLMASIN

Başvuru öncesinde gazetecilere konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, Barlar Sokağı'nda yaşanan asayiş olayları dolayısıyla kentte hali hazırda sıkıntılar yaşandığını belirterek, belediye tarafından bazı mekanlara içki ruhsatı verilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti. Birbirine yakın işletmelere içki ruhsatı verilmesinin o bölgeyi içkili bölgeye çevirdiğini vurgulayan Dindar şunları dile getirdi:

"Belediye tarafından içki ruhsatı verilen işletmelerin bir kısmında zaten Turizm Bakanlığı tarafından ruhsatı var. Bir de bu yerlere belediye tarafından içki ruhsatı verilmesine biz bir anlam getiremedik. İçkili yerlerin etrafında hastane ve alış veriş merkezinin de olmaması gerekiyor. Ancak içki ruhsatı verilen bu yerlerin hemen yakınında bir AVM, bir hastane ve belediye binası bulunuyor. Bu bölgede belli noktalarda içkili yerlerin olmasından biz rahatsızız. Eskişehir halkının da rahatsız olduğunu biliyoruz. Bunlara biz idari dava açmak için bugün belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla biz buraya geldik. Bunların olmaması için biz arkadaşlarımız ile birlikte dilekçelerimizi mahkememize sunarak davamızı açacağız. Hukuk'un da uygun bir şekilde kararı vereceğine inanıyoruz. Barlar Sokağı gibi ekstra yerlerin oluşturulmamasını da Eskişehir halkı da istiyor. Belediye artık bunlarla ilgileneceğine alt yapılara ve hizmetlere ağırlık versin."

YARDIMLARI GİZLİ YAPIN

Yine Tepebaşı Belediyesi son meclis toplantısında gündeme gelen "Belediye tarafından okullara yapılan ayni yardımların İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engellenmesi" konusuna da değinen Dindar, yardımların engellenmesi ile ilgili yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığını öne sürdü. Dindar konuyu şu şekilde değerlendirdi:

"Bir de daha önce benim burada Milli Eğitim Müdürü olmam hasabiyle özellikle Tepebaşı Belediyesi'nin Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan çalışmaları engellediği yönünde bir takım söylemlerden de bahsediliyor. Bir gazetede 2 bin 500 tane kaban parke dağıtılmamış gibi bir takım asparagas haberler çıkmış. Biliyorsunuz bizim dinimizde yapılan yardımların gizliliği daha hoştur. Şimdi ben Milli Eğitim Müdürlüğüyle de görüştüm. Sizden böyle bir liste istendi mi diye sordum. Kimsenin böyle bir bilgisi de yok. Sizin böyle bir hediyelik eşya tesliminiz olacaksa okulunuza gider teslim edersiniz. Çocuklara duyurulmadan bunlar gizlice verilir. Mont parke verilmedi demek bunlar hoş olan şeyler değil."

Açıklamaların ardından AK Parti'liler Bölge İdare Mahkemesi'ne girerek dilekçeleri ile birlikte başvurularını yaptılar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim