• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

AK Partili Yavuz'dan düzeltilen oylarla ilgili flaş iddia

AK Partili Yavuz'dan düzeltilen oylarla ilgili flaş iddia
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 1 Nisan'dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısının 11 bin 109 olduğunu iddia etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 1 Nisan'dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısının 11 bin 109 olduğunu söyledi ve ekledi: "Göreceksiniz çok daha farklı sonuçlar ortaya çıkacak. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur."

31 Mart yerel seçimlerinin gayriresmi sonuçlarına göre CHP'li Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandı ancak AK Parti'nin itirazları nedeniyle oylar yeniden sayılıyor.

İstanbul'daki sayım süreciyle ilgili kısa bir basın açıklaması yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Öncelikle maddi hataların düzeltilmesi için çalışmamızı yönlendirdik. İtirazlarımız sonuçlarında bir kısım ilçelerde geçersiz oyların sayımına bazı ilçelerde tamamının sayımına bazı ilçelerde de reddine karar verildi. Süreci devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Yavuz, "1 Nisan'dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109. 5 bin 857 sandıkta geçersiz oylar sayıldı, bunun bin 641 adetinin AK Parti lehine olduğu anlaşıldı. Geçersiz oylardan 121 sandıkta 64 oy AK Parti hanesine kaydedildi" açıklamasında bulundu.

'ÖZGÜR ÖZEL BEY ENDİŞEYE KAPILABİLİR'

Yeniden sayılan oyların sonucu değiştirmeyeceğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamalarını eleştiren Yavuz, "'Tüm sandıklar sayılsa bile Ekrem İmamoğlu kazanacak' diyorlar. Bu kadar oy düzeltildi daha düzelteceklerimiz var. Özgür Özel Bey endişeye kapılabilir" ifadesini kullandı.

Yavuz, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Çok miktarda oyun girilmediğini ve yanlış girildiğini gördük. Bunlarla ilgili henüz adım atmadık. Elimizde çok miktarda düzeltilecek sandık var. Geçersiz oyların sayıldığı ilçeler var. Onlara ilişkin çok azı sayıldı. Rakamların çok değiştiğini görmemiz mümkün. Sonuçlar çok net ortaya çıksın. Milli irade sonuca net bir şekilde yansısın. Biz ne yapıyoruz? Tamamen yasal yolları kullanıyoruz. Hataları düzelttiriyoruz, suistimalleri ortadan kaldırıyoruz, yasal yolları kullanarak. Biz sistemimize ve demokrasimize güveniyoruz. Bu düzeltmeler bu sistem sayesinde oluyor. Bu verileri girenlerin ve bu süreçte rol alanların hata ve usulsüzlüklerini ortaya çıkarıyoruz. Göreceksiniz çok daha farklı sonuçlar ortaya çıkacak. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Daha farklı rakamlarla karşısına çıkacağız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim