• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

AK Partili Turan’dan HDP’ye: “Türkiye’ye Dönün Artık”

AK Partili Turan’dan HDP’ye: “Türkiye’ye Dönün Artık”
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, terörle mücadele yürüten hükümeti IŞİD ile ortaklık yapmakla suçlayan HDP'li İdris Baluken'e cevap vererek,...

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, terörle mücadele yürüten hükümeti IŞİD ile ortaklık yapmakla suçlayan HDP'li İdris Baluken'e cevap vererek, "Bizi hangi güçlerin IŞİD'le ortak gösterdiğini biz biliyoruz. İnsaf edin, Türkiye'ye dönün artık" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hakkında, HDP grubu tarafından verilen gensoru önergesi görüşmelerinde AK Parti'ye yönelik eleştirilerde bulunan ve "Merak etmeyin, bütün dünya IŞİD'le, El Nusra'yla, El Kaide'yle olan ilişkilerinizi konuşuyor. Bu konuda da önümüzdeki dönemde yargı önüne çıkacaksınız" ifadelerini kullanan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'e AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan cevap verdi.

"İsterdim ki bir kez olsun, bir kez olsun o silaha sarılan, askerimizi şehit eden, sivillerimizi bombalayan, o çukurları kazan insanlara karşı bir kez "yaptığınız yanlıştır" deseydiniz" ifadelerini kullanan Turan, teröristlerin aracına açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden doktor Abdullah Biroğul'u hatırlatarak, "Doktoru kimin öldürdüğü belli. Doktorumuz hepinizin bildiği gibi Abdullah Biroğul, Kürt olmasına rağmen, sadece işini yaparken öldürüldü, ambulanslar yakıldı" diye konuştu.

"'CANLI BOMBA" DİYE İFADE EDİLEN ADAMIN EVİNE GİTTİNİZ, KINAMAK BİR TARAFA, TAZİYEDE BULUNDUNUZ, AYIP"

Ankara'daki saldırının faili olan terörist için kurulan taziye çadırına giden HDP'li milletvekilini işaret eden Bülent Turan, "Bir defa da deyin ki, "şu terörist görüntüler bize yakışmıyor." Ama artık umudumuzu da kestik, 28 kişinin öldürüldüğü şu meydanda, Meclis'e 200 metre olan yerde "canlı bomba" diye ifade edilen adamın evine gittiniz, kınamak bir tarafa, taziyede bulundunuz. Ayıp, bunu yaptınız çıktınız buraya, IŞİD'le ilgili, hükümeti ısrarla itham ediyorsunuz. IŞİD de teröristtir, PKK da teröristtir. Biz bunu söylüyoruz, IŞİD terörist. Hadi, "PKK da deyin, PYD de" deyin. Ama yok, "benim teröristim iyidir, seninki kötüdür" anlayışı ahlaksız bir anlayıştır" diye konuştu.

Teröre karşı herkesin birlik olması gerektiğinin altını çizen Turan, "Siz doğudaki bir canlı bombanın evine girip orada onlara destek olacaksınız, aynı gün 4 yaşındaki, gözünün birisi yok olan evladımızın yüzüne nasıl bakacaksınız? Teröre karşı hep beraber "hayır" diyebileceksek buradayız ama siz doğudaki çukurları görmeden, AK Parti'nin şimdiye kadar ısrarla istediği, sivil inisiyatif aldığı, teröre karşı mücadeleyi görmeden itham edeceksiniz. Bizi hangi güçlerin IŞİD'le ortak gösterdiğini biz biliyoruz. İnsaf edin, Türkiye'ye dönün artık" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim