• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

AK Parti’li Taşpınar’dan CHP’li Özyiğit’e Sert Tepki

AK Parti’li Taşpınar’dan CHP’li Özyiğit’e Sert Tepki
AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör ve şehitlerden AK Parti'yi sorumlu tutan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah...

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör ve şehitlerden AK Parti'yi sorumlu tutan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit'e sert tepki gösterdi. Taşpınar, "CHP, özellikle son yıllarda terörle ve terörün siyasi kolu olan HDP ile kol kola gezmektedir. Sayın Özyiğit, vatanı için şehit olan güvenlik kuvvetleri mensuplarımızı, sizin Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu'nun "arkadaşlar" dediği teröristler şehit etmektedir" dedi.

AK Parti İl Başkanı Taşpınar, CHP İl Başkanı Özyiğit'in, terör ve şehitler üzerinden partisini eleştirmesine, yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verdi. Özyiğit'in Mersin'e gelen şehit cenazeleri üzerinden AK Parti'yi eleştirdiğini belirten Taşpınar, Özyiğit'e, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekillerinin söylemleri üzerinden yüklendi. Özyiğit'i sert bir dille eleştiren Taşpınar, "Sayın Özyiğit, Mersin'e gelen şehitler üzerinden bizleri eleştirmektedir. "Türkiye'de ölümler var, acılar var, sokağa çıkma yasakları var" diyerek, adeta yavuz hırsız misali bizleri eleştirmektedir. CHP, özellikle son yıllarda terörle ve terörün siyasi kolu olan HDP ile kol kola gezmektedir. Sayın Özyiğit, vatanı için şehit olan güvenlik kuvvetleri mensuplarımızı, sizin Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu'nun "arkadaşlar" dediği teröristler şehit etmektedir. Siz de ne yazık ki, askerlerimizi ve polislerimizi şehit eden teröristleri kınayan bir cümle dahi yazamamışsınız. Zaten CHP'nin hiçbir zaman terör örgütü PKK ve teröristleri kınayan, eleştiren ve lanetleyen bir açıklamasını görmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

"ÖNCE TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DESTEKLEYİCİ AÇIKLAMALARDAN UZAK DURACAKSINIZ, SONRA AK PARTİ'Yİ ELEŞTİRECEKSİNİZ"

CHP milletvekillerinin sarf ettikleri sözler ve davranışlarını örnek gösteren Taşpınar, şunları kaydetti: "CHP'nin Genel Başkanı teröristlere "arkadaşlar" derken, milletvekili Şafak Pavey, HDP Genel Başkanı'na "birlikte iyi salladık" derken, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, teröristlere şehit derken, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi terörist cenazesine katılırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan sözde PKK marşında esas duruşa geçerken, CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, "Devlet bölgede katliam yapıyor, bölgeye uluslararası gözlemci gönderilmeli" derken, siz vatanın bütünlüğünü milletin huzurunu sağlamakla görevli, canını ortaya koyan asker ve polislerimizin şehit olmalarından AK Parti'yi sorumlu tutamazsınız. Önce, PKK terör örgütüne terör örgütü diyeceksiniz, sonra bu teröristleri lanetleyeceksiniz, sonra terör örgütünü destekleyici açıklamalardan uzak duracaksınız, ondan sonra AK Parti'yi ve hükümeti eleştireceksiniz."

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın, iki hafta önce katıldığı bir televizyon programında, güvenlik güçlerine bombalı saldırı yapan teröristler için "babalarını şehit ederseniz eli bomba tutar" ifadelerini kullandığını anımsatan Taşpınar, Atıcı'nın bu ifadelerle ölen teröristlerin şehit olduğunu ifade ettiğini öne sürdü. Taşpınar, "CHP İl Başkanı Sayın Abdullah Özyiğit, kendi milletvekillerinin şehit dediği ölen teröristlere mi üzülüyor, yoksa vatanı, namusu, mukaddesatı, dini ve milletinin huzuru için görev yaparken alçaklar tarafından şehit edilen güvenlik güçlerimize mi üzülüyor? Bizler, vatan uğrunda kanlarıyla destanlar yazan, şehitler ve gazilerle dolu bir milletin çocuklarıyız. Ecdadımızın bu vatan topraklarını bizlere nasıl emanet ettiğinin bilinci içerisindeyiz. Vatan, uğrunda her fedakarlığı göstereceğimiz en değerli varlığımızdır. Mersinimizde de en son şehit Jandarma Uzman Çavuş Recep Aslan kardeşimizi ve geçen hafta şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'yı cennete uğurladık. Bugüne kadar bu uğurda can veren, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim