• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

AK Partili Tanrıverdi İnan’la İlgili Anılarını Paylaştı

AK Partili Tanrıverdi İnan’la İlgili Anılarını Paylaştı
Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen emur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan'ı anma programına katılan...

Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen emur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan'ı anma programına katılan AK Parti Eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, İnan'la ilgili anılarını paylaştı.

Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan için anma töreni düzenlendi. Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde düzenlenen anma programına Şehzadeler Belediye Başkanvekili İsmail Önal, Sağlık İl Müdürü Metin Kaplan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Kenan Tokgöz, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, AK Parti Eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Ak Parti Eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Uşak İmam Hatip Lisesinden öğretmeni olan Mehmet Akif İnan'la olan anılarını katılımcılarla paylaştı. Öğrencilik yıllarında okul dışında da İnan'ı zaman zaman ziyaret ettiklerini ifade eden Tanrıverdi, "Her hafta ziyaretine gittiğimiz Akif hocamız, ekonomik şartları çok iyi olmamasına rağmen, bizi çok iyi bir şekilde ağırlardı." dedi.

Akif İnan'ı ziyaret etmek için hafta sonlarını özellikle beklediklerini dile getiren Tanrıverdi, "Elimize bir kitap tutuşturup, "Gençler verdiğim kitapların haftaya özetini çıkartırsanız çok mutlu olurum" derdi. Bizi öyle yetiştirdi. Bizimle birlikte okuyan birçok arkadaşımız şimdi görevlerini layıkıyla yerine getiriyor" diye konuştu.

AKİF İNAN'IN SENDİKACILIĞI

Hüseyin Tanrıverdi, İnan'ın sendikacılık alanında da büyük hizmetleri olduğunu, önce Eğitim Bir-Sen'i, daha sonra da Memur-Sen'i kurduğunu anlattı.

İnan'ın bu alanda yaptığı çalışmalara da değinen Tanrıverdi, "Kendisi öğretmenken, çalıştığı dönemler maaşının tamamını sendikaya harcıyordu. Bugün onun kurduğu sendika Türkiye'nin en büyük memur konfederasyonu olmuştur" dedi.

AK Partili Tanrıverdi İnan’la İlgili Anılarını Paylaştı

AK Partili Tanrıverdi İnan’la İlgili Anılarını Paylaştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim