• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

AK Partili Özdağ Türkiye’nin Spordaki Hedefini Açıkladı:

AK Partili Özdağ Türkiye’nin Spordaki Hedefini Açıkladı:
Türkiye'nin özellikle son yıllarda spor ve teknoloji başta olmak üzere her alanda büyük hamleler yapmaya devam ettiğini kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı...

Türkiye'nin özellikle son yıllarda spor ve teknoloji başta olmak üzere her alanda büyük hamleler yapmaya devam ettiğini kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ hedeflerinin Türkiye'de olimpiyatlara ev sahipliği yapmak olduğunu söyledi.

AK Parti'nin sporcu ve akademisyen kökenli Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, sporun dostluk, dayanışma, kardeşlik, sağlık, kültürler arası bir diyalog ve geçiş kadar aynı zamanda ülkelerin tanıtımı açısından da çok önemli olduğunu dile getirdi. Özdağ, "Spor dünya ülkelerinin kendi aralarında rekabetini de oluşturuyor. Dünya ülkeleri kendi aralarında spor ve uzaya gitmede yarıştı. Bir taraftan Amerika ve onun yandaşı emperyalist ülkelerin gayesi uzaya adam göndermek ve sporda olimpiyatlar düzenlemek olurken, diğer yandan da Rusya ve onu destekleyenler vardı. İki kutuplu Dünya'da bu ülkeler bir taraftan teknolojide zirveye çıkarak karşı tarafa, "Ben senden üstünüm mesajını vermek" için sürekli yarışırken bir diğer yandan da üstünlüğünü sporda göstermek istediler" diye konuştu.

OLİMPİYATLAR SPORUN ZİRVESİ

Olimpiyatların sporun zirve noktası olduğunu belirten Özdağ, "Türkiye'de sporu tam anlamıyla tabana yayarsak zirvede o denli yüksek olur. Türkiye sporla tanışmaya devam ediyor. Cumhuriyet kurulduğu günden itibaren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le sporla uğraşmaya başladık. Cumhuriyet yeni kurulduğu yıllarda çeşitli imkansızlıklara rağmen Atatürk milli takımı olimpiyatlara gönderdi. Çünkü spor tanıtım, sağlık demek. Ama aynı zamanda o dönemde yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başka ülkelerde bayrağının dalgalanması demekti. Mustafa Kemal Atatürk bunun farkında olan deha bir liderdi. Bu gelişmelerle spor tabana yayılmaya başlandı. Yetmez dendi eğitim enstitüleri, spor akademileri kuruldu. Şimdi fakülteler inşa edildi. Burada yetişmiş çok önemli akademisyenler, spor adamları var. Bu insanlar Türkiye'de sporu tabana yaymaya devam ediyorlar. Bir diğer yandan da akademisyenliği, bilimselliği insanlara takdim ediyorlar. Sporu bilimsel yaparsak daha doğru ve başarılı işlere imza atarız." dedi.

MODERN ŞEHİRCİLİĞİ DOĞRU UYGULAMALIYIZ

Özdağ sözlerine şöyle devam etti: "Sporu 7'den 77'ye herkes yapmalı ve bunlar için yeni spor alanları oluşturmalıyız. Maalesef modern dünyada şehircilik tan anlamıyla yapılamadığı için şehirlerimizde spor salonları, spor tesisleri, sosyal donatı merkezleri yeterince yok. Şehirlerimizi maalesef bir noktada büyük hapishaneler gibi yaptık. Bu Manisa içinde geçerli şehircilik daha doğru yapılmalıydı. Doğru şehircilik bize atletizm pistlerinin, spor salonlarının, yüzme havuzlarının daha çok olmasını sağlayacaktı. Biz Türkiye olarak bunu başarmak için yoğun gayret sarfediyoruz. Türkiye artık günümüzde çok ciddi uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapıyor. Akdeniz oyunlarını Yunanistan yapamadı. Türkiye 17 ay içerisinde hazırlanarak başarılı bir şekilde bunu gerçekleştirdi. Kış ve Gençlik oyunları yapıldı. Basketbol, futbol, voleybol, güreş ve birçok dalda büyük spor müsabakalarına eşlik ediyor, ev sahipliği yapıyoruz. Ama hedefimiz Türkiye'de bir olimpiyata ev sahipliği yapmak. Bunun için öncelikle eğitim derecesi ve kalitesinin daha da artması gerekiyor. Bugün eğitim seviyemiz Ortaokul 4 ama modern, kalkınmış ülkelerde bu seviye üniversite. Ama çağı yakalayayım derken kendi kültürünüzden, tarihinizden, sizi siz yapan değerlerden kopmayacaksınız. Tüm bunları yaparken aynı zamanda teknoloji ile buluşacak büyük hamleler gerçekleştireceksiniz. Türkiye'de işte bunu yapmak için gayret sarfediyoruz ve hep birlikte başaracağız inşallah."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim