• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

AK Parti’li Mehmet Özhaseki’den HDP’li Belediyelere Tepki

AK Parti’li Mehmet Özhaseki’den HDP’li Belediyelere Tepki
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, HDP'li belediyelerin hiçbir hizmet üretmediğini ve işçi alımlarındaki...

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, HDP'li belediyelerin hiçbir hizmet üretmediğini ve işçi alımlarındaki kriterlerinin terör örgütü bağlantısı olduğunu belirterek, "HDP'li belediyeler ne yol yapar ne yol açar. Yaptıkları tek şey yola çukur açmak bunların. Bu arkadaşların niyetleri iyi değil. Bunların hizmet etme derdi yok'dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı 2. Bölge Toplantısı Denizli'de yapıldı. EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Adalet Bakan yardımcısı Bilal Uçar, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Şahin Tin, Cahit Özkan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, çok sayıda il ve ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından konuşan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli'de böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, toplantının herkese hayırlar getirmesini diledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise "Denizli'de yıllardır hizmet destanları yazılıyor. Daha iyisini yapmak için çok çok çalışıyoruz. İnşallah bu toplantılarla daha güzel işler için istişarelerimiz devam eder'dedi.

'GÜCÜMÜZÜ MİLLETTEN ALIYORUZ'

Açılış konuşmalarının ardından ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu konuştu. AK Parti olarak güçlerini her zaman milletten aldıklarını ifade eden Ramazanoğlu, "Kurulduğumuz ilk günden bu yana milletten aldığımız gücü yine millet için kullandık. Biz milletin evladıyız. Biz seçkinlerin evlatları değiliz. Hepimiz bu yola çıktığımız zaman elimizi yüreğimizi koyarak dedik ki bu ülke için her şeyimizle varız. Demokrasiye olan inancımızdan asla taviz vermedik. Milletimizin sağduyusuna, milletin adalet anlayışına güvendik. Her seçim döneminde önümüze çıkarılmaya çalışılan engelleri tek tek aştık. Millete rağmen siyaset yapanlarla millet iradesini engellemeye çalışanlarla mücadele ettik. AK Parti'nin büyük başarısının arkasında teşkilat mensuplarımızın desteği çok büyük'dedi.

'İDEOLOJİK DEĞİL HİZMET ODAKLI BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise uzun bir konuşma yaptı. Konuşmasında AK Partili belediyelerin önceliklerini açıklayan Özhaseki, "AK Partili belediyeler olarak 2 noktaya çok dikkat ediyoruz. Bizler ideolojik değil hizmet belediyeciliği yapacağız. Biz her zaman hizmet edeceğiz. Asla ayrım yapmadan hizmet üreteceğiz. Dilinden, dininden, mezhebinden ayırmadan herkese eşit hizmet götüreceğiz. Biz mazeret üretmeyeceğiz. Mazeret istenirse çok üretilir. Hangi belediye başkanına dokunsan bin tane ah işitirsin. Biz çıkacağız, çalışacağız ve iş üreteceğiz. Arkanızda kapı gibi iktidar var. O zaman hiçbir belediye başkanının mazeret üretmeye hakkı yok'dedi.

CHP'li belediyeleri eleştiren Özhaseki, "Bunlar ne yol yaparlar, ne yol bulurlar. Meclis'te neler yaptığını görüyoruz. En basit bir madde bile geçene kadar 4 saat tartışma oluyor. Muhalefet ne yaparsak tersini söylüyor. O zaman siz yapın kardeşim. Şimdiye kadar başarılı oldukları bir tek yer görmedim. Çünkü eğri cetvelden doğru çıkmaz'dedi.

'HDP'Lİ BELEDİYELERİN NİYETİ İYİ DEĞİL'

HDP'li belediyelerin teröre destek verdiğini iddia eden Özhaseki şunları söyledi: "HDP'li belediyeler ne yol yapar ne yol açar. Yaptıkları tek şey yola çukur açmak bunların. Bu arkadaşların niyetleri iyi değil. Bunların hizmet etme derdi yok. Orada yaşayan kendi insanına bile hizmet düşünmüyorlar. Güneydoğu'daki belediyelere baktığımızda bütçe oluşturan kalemlere baktığımızda sadece devletin verdiği paralar var. Öz kaynaklarından ürettikleri birşey yok. Bunların belediyelerinde çalışanlarına ödedikleri ücretin bütçeye oranı Hakkari'de yüzde 67.8, Iğdır'da 91.8, Sur'da 81.8. Gelirlerinin bu kadar çalışanlara gidiyor. Bu belediyeler yatırıma ne ayırmış diye baktım. En fazla Van'da ayırmışlar. O da yüzde 6.2 zaten. Elazığ ve Malatya'da ise yatırıma ayrılan para çok yüksek. Yahu yan yanasınız. Nasıl oluyor bu işler? Demek ki burada bir niyet bozukluğu var'dedi.

'HDP'Lİ BELEDİYELER İŞÇİ ALIRKEN DAĞDA YAKININ VAR MI DİYE SORUYOR'

HDP'li belediyelerde işe alınırken terör örgütü ile bağlantılarının referans olduğunu ifade eden Mehmet Özhaseki, "İşe alınırken soruyorlar. Bir bedel ödedin mi? Dağda kimsen var mı? Daha sonra gayri resmi olarak ellerine geçen parayı dağa veriyorlar. Patnos gibi bir ilçede işçiye 6 bin 200 TL veriyorlar. El insan yahu. Ama ne olursa olsun onların şiddeti artırması karşısında asla yılmadık. Onların hakkından gelecek en iyi şeyleri yaptık. 1 il ve 11 ilçede bu mücadele çok sert bir şekilde yapılıyor. Masum vatandaşlara isteklerini verdiğimiz ortamı çok kötüye kullandılar. Vatandaşa baskılar yaptılar. 1 Kasım seçimlerinin ardından dirayetli, güçlü bir hükümet gelerek bunların üzerine sert şekilde gitti. Eğer istenseydi bu mücadele 6 ay sürmezdi. 3 saatte hallederdik. Suriye'deki gibi vicdansız olsanız atarsınız topu tüm iş biter. 1 tane militan kalmaz. Ama masumlar da gider. Bizim tercihimiz asla böyle olamaz'diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

AK Parti’li Mehmet Özhaseki’den HDP’li Belediyelere Tepki

AK Parti’li Mehmet Özhaseki’den HDP’li Belediyelere Tepki

AK Parti’li Mehmet Özhaseki’den HDP’li Belediyelere Tepki

AK Parti’li Mehmet Özhaseki’den HDP’li Belediyelere Tepki

AK Parti’li Mehmet Özhaseki’den HDP’li Belediyelere Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim