• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

AK Parti’li Küçükcan Da 28 Şubat Mağduru

AK Parti’li Küçükcan Da 28 Şubat Mağduru
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, 28 Şubat sürecinde öğretim görevlisi olarak mağdur edildiğini söyledi.

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, 28 Şubat sürecinde öğretim görevlisi olarak mağdur edildiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından "Bir 28 Şubat hikayesi de bizden" başlığıyla paylaşımda bulunan Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, 28 Şubat'ı takip eden yıllarda başından geçen bir olayı anlattı. "Genç kardeşlerim ders alsın, inanç ve din özgürlüğüne sahip çıksın, vesayet ile mücadelenin değerini iyi kavrasın" diye paylaşımda bulunduğunu belirten Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, o yıllarda yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"İngiltere'de Londra Üniversitesi'nde yüksek lisans, Warwick Üniversitesi'nde sosyoloji doktorası ve doktora sonrası bilimsel çalışmalarımı tamamladıktan sonra 1999 yılında Türkiye'ye döndüm. 28 Şubat'ın etkilerinin her kuruma sirayet ettiği bir döneme denk gelmişti dönüşüm. Devlet üniversitelerinde iş bulma girişimlerim netice vermedi. Bu arada bir vakıf üniversitesinde öğretim üyesi olan bir tanıdığım kendi üniversitelerinde sosyoloji bölümünde İngilizce ders verebilecek bir hocanın arandığını ve rektörle görüştürebileceğini söyledi. Randevu günü ve saatinde rektör bey huzura kabul etti. İngilizce özgeşmiş ve yayın dosyasını takdim ettim. Aldı ve incelerken "İyi üniversitelerde okumuş, çok sayıda yayın yapmışsınız, tebrik ederim. Bana biraz kendinden bahseder misin" diye sordu. Ben de yurt dışı eğitimim, deneyimlerim ve çalıştığım uluslararası projelerden bahsetmeye başladım. Sözümü keserek "İngiltere'yi boş ver. Türkiye'de nereden mezun oldun?" diye sordu. Özgeçmişimde yazıyordu ama galiba dikkat etmemişti."

Prof. Dr. Talip Küçükcan, "Kendinden bahseder misin?" sorusuyla başlayarak aralarında hiç unutmadığı şöyle bir konuşma geçtiğini de paylaştı:

Rektör: "Biraz kendinden bahseder misin?"

Ben: "Londra ve Warwick Üniversitesinde lisans üstü çalışmalar yaptım"

Rektör: "Onları boş ver. Türkiye'de nereden mezunsun?"

Ben: "Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'den mezunum."

(Bunu duyana kadar yayınlarımı dikkatlice inceleyen rektör ilk kez başını kaldırıp yüzüme baktı)

Rektör: "Sakın İmam Hatip Lisesi mezunuyum deme."

Ben: "Evet İmam Hatip Lisesi mezunuyum."

Bunun üzerine rektör özgeçmiş ve yayın dosyasını katladı, masanın üzerinde bana doğru itti ve aynen "Talip bey yapabileceğimiz bir şey yok, gidebilirsiniz" dedi"

Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, ayrıca paylaşımına şöyle not ekledi:

"Yukarıda anlatılanlar hayal ürünü değildir. Bu fakirin 28 Şubat sonrası yaşadığı bir olaydır. Elbette bilhassa başörtülü kardeşlerimizin, kamuda çalışanların ve iş dünyasında yeşil sermaye diye dışlananların yaşadıkları yanında belki anlatmaya bile değmez, ama bir zihniyete (ki bu zihniyetin bilhassa üniversitelerde hala mevcut olduğuna ve tekrar su yüzüne çıkmak için fırsat kolladığına inanıyorum) işaret etmek için anlatayım istedim."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim