• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

AK Partili Kalkan: Yatırım açısından cazip ülke olacağız

AK Partili Kalkan: Yatırım açısından cazip ülke olacağız
AK Parti İzmir Milletvekili ve Sanayi Ticaret, Enerji Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Necip Kalkan, Sınai Mülkiyet kanun tasarısı hakkında...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sanayi Ticaret, Enerji Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Necip Kalkan, Sınai Mülkiyet kanun tasarısı hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin sınai mülkiyet alnında kanun tasarısının kabulünden sonra çok daha güçlü bir yapıya sahip olacağını vurgulayan Kalkan, "Düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle sınai mülkiyet mevzuatı tek çatı altında toplanacak. Uluslararası uygulamalara ve Avrupa Birliği Mevzuatına uyum artacak" dedi.

Sınai mülkiyet başvuru ve tescil süreciyle ilgili uygulamalarda yaşanan sorunların tasarının yasalaşması ile büyük ölçüde giderileceğinin altını çizen Kalkan, "Mülkiyet yapısı daha nitelikli, hızlı ve işlevsel olacak. Cezai değil hukuki koruma anlayışıyla patentler daha hızlı korunacak. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sınai mülkiyet başvuru ve tescil süreçleriyle ilgili uygulamalarda yaşanan sorunlar büyük ölçüde giderilecek. Bunun sonucunda ülkemiz yerli ve yabancı yatırımcılar açısından daha cazip ve öngörülebilir hale gelecek" diye konuştu.

Bilgi, fikir ve yeniliğin ekonomideki ağırlığının her geçen gün arttığını belirten Kalkan, "Fikri ve sınai mülkiyet hakları ile ilgili gelişmeler ekonominin seyri ve rekabet gücü açısından oldukça belirli olacaktır. Sayın Bakanımız Fikri Işık patent başvuruları açısından son 20 yılda en fazla artış gösteren 5 sektörü; bilgisayar teknolojileri, dijital iletişim, elektrikli makinalar, ölçme aletleri ve tıbbi teknolojiler olarak belirtti. Bu sektörlerdeki girişimlerde ülkemizin teknoloji alanında geliştiğinin göstergesidir" şeklinde konuştu.

İzmir'i üretimin ve gelişimin merkezi yapmayı istediklerini vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, "Türkiye, çıkacak sınai mülkiyet tasarısı yasalaştığında çok daha güçlü bir yapıya kavuşacak. Bu güçlü yapıyı İzmir'in gelişen çağdaş yapısıyla birleştireceğiz. Merkezi hükumet olarak üreticilerimize daha çok imkan sağlayarak faaliyetlerini kentimizde sürdürmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Gençlerimiz İzmir'de okuyup istihdamlarını İzmir'de sağlayarak kentimizin gelişimine katkıda bulunsunlar istiyoruz. Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı da hedeflerimizin yerine gelmesine büyük katkılar sağlayacak. Alt komisyona giden tasarımız en kısa zamanda kanunlaşarak yürürlüğe girecek" ifadelerini kullandı. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim