• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

AK Partili Kadınlardan, Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Partili Kadınlardan, Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu
AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli Adliyesi'ne giderek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal...

AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli Adliyesi'ne giderek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir ve yönetim kurulu üyeleri Denizli Adliyesi önünde bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin 35. Olağan Kurultayı ve TBMM grup toplantısındaki konuşmalarında, AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirten Akdemir, "Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanına hareketleriyle Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve Uluslararası Sözleşmelerle güvence altına alınan Kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyetiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanının saygınlığına korumaya yönelik Türk Ceza Kanununun, 299'uncu maddesinde hükmü bulunan Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlemiştir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi koltuğunu garanti altına almak için bir gün Cumhurbaşkanı'na bir gün Başbakan'a, hatta kendi milletvekiline bile haksız saldırılarda bulunduğunu ileri süren Akdemir, "Seçilmiş bir kadın vekilin sadece yapmış olduğu bir tespitten dolayı kesin ihraç talebiyle disipline verilmesi partisinin ne kadar özgürlüklere karşı olduğunun bir göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza hadsizce "diktatör" diyen sayın genel başkan bu kararı ile demokrat mı oluyor?" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretlerine son vermeye davet eden Akdemir, "Kendisine tavsiyemiz, artık bir ana muhalefet liderine ve devlet adamlığına yakışan bir duruş ile siyaset yapmasıdır" dedi.

AK Partili kadınlar daha sonra adliyeye girerek savcıya suç duyurusunun bulunduğu dilekçeyi verdi.

AK Partili Kadınlardan, Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Partili Kadınlardan, Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim