• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

AK Parti’den İddialarla İlgili Açıklama

AK Parti’den İddialarla İlgili Açıklama
AK Parti Samsun İl Başkanlığı, son dönemde ortaya atılan bazı iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı, son dönemde ortaya atılan bazı iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

AK Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan 16 maddelik yazılı açıklamada, "Son dönemde Samsun kamuoyunda ve basınında gündeme gelen çeşitli gelişmeler ve iddialarla ilgili aşağıdaki açıklamaları yapmak zaruri bir hal almıştır:

1. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın, "Paralel Devlet Yapılanması" ile ilgili olarak hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 6 saat boyunca sorgulandığına ilişkin Samsun basınında ve ulusal medyada çeşitli iddialar yer almıştır.

2. Söz konusu iddialarla ilgili AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nın düşüncelerine ilişkin yöneltilen bir soruya, bahse konu iddiaların dile getirildiği dönemde ilçe teşkilat çalışmaları kapsamında ciddi bir yoğunluk yasadığımız ve Sayın Başkan'la 2 gün boyunca birlikte olduğumuz dile getirilerek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını düşündüğümüz ifade edilmiştir.

3. Bu ifadelerimiz soruyu soran medya mensubunun bağlı olduğu medya organında ertesi gün haber olarak yer almıştır.

4. Bu gelişme sonrası söz konusu iddiaları gündeme taşıyan medya kuruluşundan bir yetkili telefonla arayarak, yaşanan gelişmelerin doğru olduğu iddiasını tekrarlamış ve bu görüşme ile ilgili detaylar başka bazı medya organlarında da çeşitli şekillerde yer almıştır.

5. Ortaya çıkan bilgi kirliliğini sonlandırmak amacıyla, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılı bir dilekçe ile başvurulmuş ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın, "Paralel Devlet Yapılanması" ile ilgili olarak hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma olup olmadığı ve bu kapsamda 6 saat süre ile sorgulanıp sorgulanmadığı sorulmuştur.

6. Gelen yazılı cevapta; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz hakkında gerek ulusal, gerek yerel basında "Paralel Devlet Yapılanması" ile ilgili olarak hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca herhangi bir soruşturma yapılmadığı, bu nedenle bu kapsamda Yusuf Ziya Yılmaz'ın ifadesinin alınmadığı, böyle bir soruşturmaya ilişkin herhangi bir şikayetin olmadığı, net olarak ifade edilmiştir.

7. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen bu yazılı cevap neticesinde; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın, "Paralel Devlet Yapılanması" ile ilgili olarak hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma olmadığına ve bu kapsamda 6 saat sure ile sorgulanmadığına ilişkin düşüncemiz gerçeklik kazanmış ve kamuoyunda oluşan bilgi kirliliği son bulmuştur.

8. Bunun dışında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'la ilgili başka hangi iddia/iddialar varsa ve bu iddia/iddialara ilişkin edinilmek istenen herhangi bir bilgi varsa, bilgi edinme yasası çerçevesinde Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılı dilekçe ile başvurularak öğrenilebilir. Bu kadar basit bir yolla gerçeği öğrenmek varken, varsayımlarla hareket ederek kamuoyunun yanlış bilgilenmesine neden olmanın doğru bir hareket olmadığı aşikardır.

Yine devamla:

9. Samsun'da ve özelde Tekkeköy ilçesinde bir süredir devam eden artan çevre kirliliği sorunu ile ilgili olarak AK Parti Samsun İl Başkanlığı olarak gerekli özeni göstermediğimiz yönünde haksız ve mesnetsiz bazı iddialar gündeme gelmiş ve gelmeye devam etmektedir.

10. Bu haksiz ve mesnetsiz iddiayı ortaya atanlar öncelikle sunu bilmelidirler ki; AK Parti Samsun İl Başkanlığı olarak bizim görevimiz, partimizin bağrından cıkmış ve halen "yürütme" görevini icra eden hükümetimize bağlı bakanlıkların lokal teşkilatları arasındaki uyumu ve senkronizasyonu sağlayarak, hizmetlerin ve çözümlerin vatandaşımıza daha hızlı ve daha verimli ulaşmasını sağlamaya çalışmaktır.

11. Hükümetimizin görev ve sorumluluğunda gerçeklesen çeşitli gelişmelerle ilgili olarak, hükümetimize bağlı bakanlıkların yerel teşkilatlanmalarını yok sayarak öne çıkmaya çalışmak gibi popülist yaklaşımları tercih etmemiz mümkün değildir.

12. Bu duruma ilave olarak: AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Sayın Çiğdem Karaaslan'ın da doğrudan müdahil olduğu bir konuda AK Parti Samsun İl Başkanlığı'na düsen görev; konunun bütün paydaşlarını ve bileşenlerini bir araya getirerek çözümler üretilmesine yardımcı olmak ve gelinen noktanın Samsun kamuoyuyla paylaşılmasına vesile olarak kafalarda belirmesi muhtemel soru işaretlerini ortadan kaldırmaya çalışmaktır.

13. AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nın yaptığı tam da budur. Konunun bütün paydaşları çözüm için koordine edilmiş ve gelinen nokta bir basın toplantısı ile basına ve kamuoyuna duyurulmuştur.

14. Söz konusu toplantıda sadece bu konu değil son dönemde gündeme gelen bütün gelişmelerle ilgili Samsun basını ve kamuoyu ile istişare etme fırsatı yakalanmış ve katılım gösteren tüm basın mensuplarına, özellikle Genel Başkan Yardımcımız ve Samsun Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan tarafından yeterli ve doyurucu izahatlar yapılmıştır.

15. Hal böyleyken; söz konusu basın açıklamasına katılma nezaketi göstermemek, toplantıda değinilen konuları görmezden gelmek ve bütün bu gelişmeleri olmamış kabul ederek haksız ve mesnetsiz eleştiriler yöneltmek ve bu noktadan hareketle İl Başkanlığımızı zan altında bırakmaya çalışmak en hafif tabirle vicdansızlıktır.

16. AK Parti Samsun İl Başkanlığı, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Samsun'u ilgilendiren her konuda çözümü savunan taraf olarak üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim